Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

boyun fıtığı mr sonucum

Merhaba sol kolumun şiddetli ağrısı ve boyun ağrım nedeniyle mr çekildim sonucumu yazıyorum lütfen yardımcı olun çok teşekkür ederim çok ağrım var.bu rapora göre dr bir damarda tıkanma ve birinde yırtılma var dedi siz bu rapora göre bu duurm yazıyor mu acaba ? doktorum ameliyat gerekiyor dedi ama ben korkuyorum bu kadar ciddi midir ameliyat tehlikelimidir gerek varmıdır ? fizik tedavi ya da ilaç ile geçer mi acaba çok saolun şimdiden... ** Servikal lordoz düzleşmiştir, servikal vertebra korpus yükseklikleri konfigürasyonu ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları tabiidir. ** İnceleme alanına giren D4 vertebra korpusunda yaklaşık 1 cm çapında T1A ve T2A hiperintens nodüler lezyon ilk planda hemanjiom lehine değerlendirildi. ** C3-4 in...

2 Mart 2015 16:29
Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener tarafından cevaplandı.

boyun fıtığı

Merhaba Hocam Yaklaşık 4 yıl önce fitnıs yaparken sol kuluç kemiğimin orda bir ağrı hissettim ve ertesi gün sol parmaklarımda uyuşma oldu. 4 senedir fizik tedavi görüyom omuzum sırtım ve kolumdan.rahatlama oluyor ama ertesi günlerde sol omuz sırt ve kolumda uyuşma ve ağrı devam ediyor.sol tarafıma yattığımda uyuşuyo. son mr rapor sonuclarım: Servikal disklerin sinyal intensiteleri T2 ağırlıklı incelemelerde dejenerasyona sekonder sinya kaybı göstermektedir. c2-c3 düzeyinde diskte dejeneratif sinyal kaybı izlenmiştir. c3-4 ve c4-5 seviyelerde santral protrüzyon mevcuttur. c5-6 ve c6-7 seviyelerde diifüz bulging mevcuttur. bu sonuclarla yeniden fiziktedaviye başladım hocam. sizce nasıl tedavi olmalıyım hocam?

9 Ocak 2015 12:01
Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener tarafından cevaplandı.

mr sonucu

Merhabalar hocam mr sonucumda sorunlu görünenleri aşağıda yazdım ne anlama geldiklerini iletebilirseniz çok mutlu olurum. Servikal aks düzleşmiştir. tüm düzeylerde diskler dejeneredir. C3-4 ve C4-5 düzeylerinde diffuz bulging izlenmiştir. C5-6 düzeyinde bulging ve posterior sağ santrolateral protrüzyon mevcuttur.medülla spinallis basılıdır. C6-7 düzeyinde diffüz bulging ve posterior santral minimal protrüzyon izlenmiştir.

2 Ocak 2015 23:07
Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener tarafından cevaplandı.

ilerlemiş boyun fıtığı-sinir sıkışması

Hocam merhaba babam 3 ay önce trafik kazası geçirdi kazadan sonra el ve kollarında uyuşma başladı mr sonucu boyun fıtığı olduğu ortaya çıktı ameliyat denildi babam olmak istemedi sonrasında daha da ilerledi yürüme zorlugu çekiyor çok kaygılaniyorum tekrar doktora gittik bayramdan sonra ameliyat olacak ayrıca omurunda baskı var sinir ka derecesinde diyor doktor zaten geç kalındı araya da tatil girdi dikkat ediyoruz fakat yine de risk altında felç kalma riski var.mı bir de bayram biter bitmez ameliyata alinacak bu süreye kadar nelere dikkat etmeliyiz namaz kılmasinda bi sorun var mı şimdiden teşekkürler.

4 Ekim 2014 10:56
Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener tarafından cevaplandı.

BOYUN VE BAŞAĞRISI

HOCAM MERHABA,ARASIRA GELEN GÜN BOYU BİTMEYEN BAŞAĞRISI VE AYRICA BOYUN AĞRISI İÇİN BOYUN VE BEYİN EMARI ÇEKTİRDİM,BEYİN EMARI SONUCUNDA YAZAN;NORMAL SINIRLARDA KRANİAL MRG İNCELEMESİ YAZIYOR.BOYUN EMARI SONUCUNDA ;SERVİKAL LORDOZDA DÜZLEŞME,C4-5 DÜZEYİNDE SAĞ PARAMEDİAN EĞİLİMLİ SANTRAL POSTERİOR DİSK PROTRÜZYONU İZLENMİŞ OLUP,SPİNAL KORD SAĞDAN İNDENTEDİR,C5-6 DÜZEYİNDE SAĞ PARAMEDİAN EĞİLİMLİ GENİŞ TABANLI POSTERİOR DİSK PROTRÜZYONU İZLENMİŞ OLUP,SPİNAL KORD SAĞDAN BASI ALTINDADIR.C6-7 DÜZEYİNDE DİFFÜZ DİSKAL TAŞMA İZLENMİŞ OLUP,SUBARAKNOİD MESAFE ANTERİORDAN DARALMIŞTIR.LATERAL RESES VE NÖRAL FORAMENLER HAFİF DERECEDE DARALMIŞTIR....DEĞERLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.

26 Eylül 2014 09:22
Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener tarafından cevaplandı.

boyun fıtığı hk.

merhaba,Boyun fıtığı solda 1996 yılında ameliyat oldum. yenden sağ kol ağrısı şikayeti ile fizik tedavi uzmanına gittim. SERVİKAL SPİNAL MRG ÇEKİLDİ.SONUÇ-Servikal lordlarda düzleşme-servikal spondiloz bulguları-C3-4intervertebral diskindesantral hafif protrüzyon,anteror subaraknoidmesafde ,daralma.C4-5 intervertebra diskinde dağ paramedian protrüzyon anterior subaraknoid mesafede daralma vespinal stenoz.C5-6 VERTEBRELAR araında füzyon anamolisi C6-7 intervertebral diskinde diffüz taşma zemininde sağ hernizyon, sağ foraminal stenz, anterior subaraknoid mesafede daralma spinal korda kısmen bası, spinal stenoz.çekilen MR Sonucuna göre ne yapmamı önerirsiniz. teşekürler.

25 Eylül 2014 13:47
Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Yener tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube