Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

İstemsiz boyun kasılması sorunu.

Merhaba,2018 yılından beri boynumda sola doğru istem dışı kasılma mevcut. Nöroloji ilk başvurduğum birim.Detaylı bakıldı. Boyunda düzleşme ve fıtık denildi.Ama boynun sürekli ,aralıksız olarak sol tarafa dönmesi ile ilgisi yok dendi. Psikiyatriste başvurdum 1,5yıldır anksiyete ilacı kullanıyorum. Çözüm olmadı. Spor yapıyorum boyun kaslarını güçlendirecek hareketler,yine fayda göremedim. Boynum istemsiz olarak sola doğru kasıldığı için elimle destek oluyorum dönmesin diye. Dayanılmaz ağrılarım artık oluyor ense kısmında. Ne yapmalıyım nereye başvurmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla.

19 Kasım 2020 00:41
Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan tarafından cevaplandı.

MR sonuç raporu

C3-C4 düzeyinde geniş tabanlı santral disk protrüzyonu anterior subaraknoid mesafeyi parsiyel oblitere etmektedir. Nöral foramen girişleri daralmıştır. Foraminal düzeyde sinir kökleri irritedir. Spinal kanal hafif daralmıştır. C4-C5 düzeyinde diffüz bulging ve santral disk protrüzyonu anterior subaraknoid mesafeyi parsiyel oblitere etmektedir. Nöral foramenler daralmıştır. Tekal kese çıkışında ve her iki foraminal düzeyde sinir kökleri irritedir. Spinal kanal hafif daralmıştır. C5-C6 düzeyinde geniş tabanlı santral disk protrüzyonu anterior subaraknoid mesafeyi oblitere etmektedir. Sağ nöral foramen girişi hafif daralmıştır. Sağ foraminal düzeyde sinir kökü minimal irritedir. Tekal kese çıkışında sinir kökleri sağda daha belirgin olmak üzer...

19 Şubat 2020 23:32
Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan tarafından cevaplandı.

Kanal daralması

Azmi uzunöner *** *** ** 28 Yaş 51 hocam boyunda ve kolda ağrı parmakta uyuşma şikayeti ile dr emar sonucunda dar kanal teşhisi konuldu.tek çare amaliyatmıdır size muayene olmak istiyorum.daha önce 2004 yılında bel fıtığı amaliyatı oldum.daha önce hiç bu kadar tedirgin olmadım.dr anlattıkları beni strese soktu geleceğim hakkında korku yaşamaya başladım.gerçekten bu çokmu tehlikelidir.şimdiden verecek olduğunuz cevap için tşkler..

10 Haziran 2018 03:35
Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan tarafından cevaplandı.

Mr sonucu...

Mr sonucu... Mr sonucu.. SERVİKAL MR İNCELEMESİ Servikal aks düzelmiştir.Vertebra korpus yükseklikleri doğaldır.Vertebra korpus köşelerinde osteofitik dejeneratif sivrileşmeler mevcuttur.intervertebral disk yükseklikleri normaldir.Tüm intervertebral disklerde dejenerasyona sekonder sinyal kayıpları izlenmiştir.C4-5 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeye hafif indente diffüz disk bulgıng mevcuttur.C5-6 düzeyinde spinal korda indentasyonu izlenen geniş tabanlı posterior disk protrüzyonu mevcuttur.Diğer seviyelerde belirgin disk herniasyonu yada bası bulgusu saptanmamıştır.Servikal spinal kord intensitesi homojendir.Paravertebral alanlar doğaldır.teşekkkür ederim hocam ilginize.

21 Şubat 2017 02:43
Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan tarafından cevaplandı.

beyin cerrahi

59 yasinda babamın 2 aydir boyundan beline kadar inen agrisi vardi. 40 paket yil sigara oykusu var. kan tahlilinde hafif crp yukselmesi vardi. kan degerleri normaldi. rontgeninde lekelenmeler vardi. hafif enfeksiyon denildi antibiyotik, balgam sokturucu, soguk alginligi ilaci verildi. ancak agrilari dinmedi. beyin cerrahina gittiginde mr sonucunda; c3-c4 duzeyinde sol noral foramen kemik iligi infiltrasyonu ve metastaz nedeniyle obliyere olmus gorunumdedir. c4-c5 duzeyinde sol noral foramen kemil iligi ile uyumlu metastaz sekonder oblitere gorunumundedir. c5-c6 duzeyinde her iki noral foramen kemik iligo infiltrasyonu ile yapan metastaz sekonder oblitere gorunumundedir. sonucu cikti. bu ne demektir hocam

3 Eylül 2015 16:18
Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube