Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Boyun ani hareket

Hocam geçen gün soru sormuştum ani hareketle ilgili bir daha tekrarlamadı Ağrı da yok damar yırtılması tıkanması gibi bir tehlikeli durum olmamıştır ani hareketle değil mi?

6 Ocak 2018 00:05
Op. Dr. Barış Küçükyürük Doktora Sor

Op. Dr. Barış Küçükyürük tarafından cevaplandı.

boyun ağrısı

** Servikal lordoz düzleşmiştir. Vertebra korpus yükseklikleri ve kemik iliği intensiteleri normaldir. ** C3-4, C4-5, C6-7 düzeylerinde anterior BOS kolonunu daraltan santral posterior protrüzyon izlenmektedir. ** C5-6 düzeyinde anterior BOS kolonunu daraltan, medulla spinalise bası yapan belirgin santral posterior herniasyon izlenmektedir. burada sonuçlarım kötü mü.yorumlarsanız sevinirim..

19 Kasım 2017 22:59
Op. Dr. Barış Küçükyürük Doktora Sor

Op. Dr. Barış Küçükyürük tarafından cevaplandı.

BOYUNDA TUTULMA SONUCU ÇEKİLEN MR

Hocam merhaba, yaklaşık 1 ay önce boyun tutulması oldu, doktora gittim ağrı kesici verdi geçmzse MR cekeriz dedi. Boyun tutulmam geçti fakat, boynumda ağrı devam ediyor, boyun hareketlerim kısıtlı MR sonucumu değerlendirebilirmisiniz nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Tesekkürler, saygılar Servikal lordoz normal izlendi. C2-C4 düzeyinde spinal kord içerisinde vertikal uzunluğu 3,5 cm, ön-arka çapı en geniş yerinde 3 mm ye ulaşan T2AG'lerde hiperintens, T1AG'lerde hipointens lezyon alanı izlenmektedir. IVKM verilmesi sonrasında belirgin boyanma izlenmedi. Görüntü alanına giren kesitlerde serebellar tonsiller foramen magnumdan yaklaşık 12 mm spinal kanal içerisine uzanım göstermektedir. Bulgular chiari tip 1 yönünden anlamlı olarak değerlendiri...

15 Eylül 2017 21:33
Op. Dr. Barış Küçükyürük Doktora Sor

Op. Dr. Barış Küçükyürük tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube