Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

5 mm beyincik sarkması

Merhaba hocam.. 2 gün önce şiddetli baş ağrısı nedeniyle beyin cerrahisine gittim. Mr çekildi. 5 mm beyincik sarkması ve boyunda düzleşme olduğunu söylendi. Baş dönmesi, ışığa karşı duyarlılığın artması, omuz başlarında ağrı, ellerde ve kollarda güçsüzlük gibi şikayetlerim de var. Ameliyat olmam gerekiyormu?

29 Kasım 2015 03:02
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

Beyincik sarkmasi

Hocam merhabalar.ben 33 yasindayim.kendimi bildim bileli baş ağrılarım var.çok şiddetli olduğunda mide bulantısı ve kusmada oluyor.migren teşhisi konulmuştu.yakin zamanda ense,boyun,baş ağrısı ve kollarima vurmasiyla doktora gittim mr sonucunda 2 fıtık ve beyincik sarkması denildi(serebellar tonsiller bazion-opistion hattını 6.5 mm kaudale aşmış olup tonsiller ektopi ile uyumludur.bunun dişında servikal kordun morfoloji ve sinyal özelliği normaldir.)hocam 4 aydir gözlerimde ara ara bulanik ve cift görme başladı.baş dönmesi de ara ara yasiyorum.beni en cok ensem ve basimin arkasindaki agri rahatsiz ediyor.tedavim nasil olur bilgi verebilir misiniz?şimdiden çok teşekkür ederim.

2 Ekim 2015 16:52
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

Beyincik Sarkması

Merhabalar Hidayet Bey, Altı yıl önce beyincik sarkması ameliyatı oldum. Ve birbuçuk yıllık evliyim ve bebek düşünüyoruz. Kadın Doğum doktoruna başvurduk fakat ilgili bi dotordan bilgi almamız gerekli dedi. Beyincik Sarkması ameliyatının ve rahatsızlığının gebelikle ve doğumla ilgili bi zorluğu olabilirmi. Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

22 Ağustos 2015 16:03
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

beyincik sarkması

Hocam slm kolay gelsin tüm videolarınızı seyrettim , makalelerinizi okudum .44 ve 35 yaşlarında bayan hastalarız.İkimizde de beyincik sarkması teşhisi ile tetkik ve ediliyoruz.Arkadaşımın ameliyat aşamasında olduğunu söylüyorlar ben hastalık üzerinde fazla durmuyor olmama rağmen şikayetlerim arttığını hissediyorum.Ankara da ikamet ediyoruz.Bize burundan girileceği ve enfeksiyon riskinin fazlaca olduğu ameliyatı kaldıramayacağımızı, ameliyat başarı ile sonuçlansa bile ağız içinin enfeksiyona çok açık bir organ olduğu için bakımında başarı sağlanamayacağı söyleniyor. Sizden istediğimiz özellikle ameliyat riskleri ,süreci sonrası vs.lütfen bizi bilgilendirin şimdiden teşekkür ediyoruz .Saygılar.

19 Temmuz 2015 21:54
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube