Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Damak kisti

İyi günler. Yaklaşık 5 gün önce 6 dişimi kaplayan damak kisti ameliyatı oldum. Kök Uçları kesildi Kemik greft uygulaması yapıldı ve bunu koruması amaçlı damamğıma plak takıldı. Ancak iki gündür ağızıma acımsı bi tat geliyor iltihap gibi bu normal mi ? Çğnkü ameliyattan önce de o bölgede baya şişlik ve enfeksiyon vardı. Çok korkuyorum acaba kist mi tekrarladı zor bir ameliyat geçirdim çünkü. Şimdiden teşekkürler.

20 Kasım 2017 00:55
Dr. Dt. Hakan Çağlı Doktora Sor

Dr. Dt. Hakan Çağlı tarafından cevaplandı.

Kanal tedavi olan dişin içinde apse var

5 yıl önce sol alt azı dişimi kanal tedavi yaptırmıştım ve 5-6 ay kadar önce dişimin çok az bir parçası kırıldı ve ardından diş içinde küçük bir et yani apse belirdi ve ben 5-6 ay boyunca o tarafla yemek yiyemedim ve o apseye dokunamadım çünkü inanılmaz bir acısı vardı ve dün bi cesaretle hastaneye gittim ve doktor röntgen çekti ve apse var diyip dişi kurtaramayız dedi çekilicek dedi ve Antibiyotik verdi 1 hafta sonra gel çekicez dedi ve bende şimdi 12 saatte bir ilacı yutuyorum 2 gün oldu gözle görünen bir değişiklik yok çok korkuyorum acaba apseli dişi çekerse zehirlenirmiyim acaba ne yapmam lazım ?

22 Nisan 2015 16:07
Dr. Dt. Hakan Çağlı Doktora Sor

Dr. Dt. Hakan Çağlı tarafından cevaplandı.

apse kist

merhaba doktor bey, 7 aylık bir bebeğim var.henüz dişleri yok.yakın zamanda ağzının içinde, yanağın iç kısmında diş diş etine yakın yerde bir et çıkıntısı gördüm, bu çıkıntı bazen içi su dolu ve kırmızı oluyor, bazen normal renkte bir parça gibi oluyor. çocuk doktoru kistik bir şeye benziyor. dil bağı (dil bağı da var) ameliyatı olurken ona da müdahale edilebilir dedi. sizce ne olabilir, en azından ihtimalleri ve tedavinin nasıl olabileceğini söyleyebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim.

29 Nisan 2014 21:26
Dr. Dt. Hakan Çağlı Doktora Sor

Dr. Dt. Hakan Çağlı tarafından cevaplandı.

hamilelikte dolgu

iyi günler ben 4.5 aylık hamileyim,, dolgum düştü,, 2 hafta acımadı ama şimdi yanındaki diş acımaya başladı,,hamile olduğum için korkuyorum,ben yaptırabilir miyim dişimi? lokal anestezi zarar verir mi? yapılabilirse eğer randevu alacağım sizden,, teşekkürler

29 Mart 2014 09:44
Dr. Dt. Hakan Çağlı Doktora Sor

Dr. Dt. Hakan Çağlı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube