Merhaba Ayşegül Hanım, 34 yaşındayım 4-5 yıldır memelerimdeki fibroadenomları takip ettiriyorum.Çektirdiğim son usg de farklı bazı ibareler var.Sadece onları paylaşıcam yorumlarsanız sevinirim .Sağ meme saat 9 hizasında 21x11 mm boyutlu düzgün lobule kontürlü yer yer kenar angülasyonu ile belirginleşen solid kitle mevcuttur.(fibroadenom)önceki tarihli sonografik incelemede tanımlanmaması sebebiyle iiab önerilir.demiş.FAKAT BEN BİR ÖNCEKİ İNCELEMEM BAKTIĞIMDA ONUN ZATEN BİRAZ FARKLI BİR YERDE 19X10 MM BOY.OLDUĞUNU GÖRÜYORUM.BU O DEĞİLSE O NEREYE GİTMİŞ OLABİLİR.. Sağ meme saat 10 hizasında ön koltuk çizgisine doğru lokalize yaklaşık 9x3 mm boyutlu ovoid konfügrasyonlu hipoekoik alan mevcuttur.(intramamarian lenf bezi?)BU DA BİR ÖNCEKİ TETKİKTE 9X6 MM OLARAK VARMIŞ. Şu 21x11 mm fibroadenom diye tanımlanan kitleye biyopsi yaptırmamı önerdi drum sizce yaptırmalımıyım yoksa bir süre sonra bir kez daha usg mi yaptırayım? Şimdiden teşekkürler..
Merhaba. Bahsettiğiniz gibi bir karşılaştırma çok önemli ama bunları siz değil, radyoloğunuz yapmalıdır. Aslında sizin tekifinize gerek kalmadan yapmış olmalıydı. Değilse, muayenelernizin niteliğinde sorun olduğunu düşünmelisiniz. Yazılarımdan daha iyi anlayacağınızı umuyorum ki bahsettiğniz kitleleri 4-5 yıldır takip ettirmenize gerek yoktu. Biyopsi önerisinin isabetini de detaylı bir muayene yapmadan ve önceki verilerinizle kıyaslamadan değerlendirmem mümkün olamaz. Meme biyopsilerinin çoğu gereksiz yere yapılmaktadır ve radyolojik muayenelerde ciddi nitelik sorunları vardır. Sizdeki durumu anlamak uzaktan olanaksız.
Cevabiniz icin tesekkur ederim hocam bu sabah biyopsiyi yaptirdim.Gunlerdir yasadigim stresi anlatamam sonuc cikana kadar drum %90 temiz cikacak demesine ragmen streseim devam edecek sanirim.4-5 yildirtakip ettirmenize gerek yoktu demissiniz fakat her yil takip oneriyorlar gitmesem icim rahat etmiyor sizce dogrusu nasildavrandavranmaktir.belkide benim hatam devlet hastanedine gittigim icin her seferinde farkli dr a muayeye oldugumdam kaynaklaniyor.bu biyopsi alinan fibroadenomum yer degistiren bir yapida oyleki bugun bile son usg de tespit edilen yerde degildi ben elimle buldum biyopsi alinirken fibroadenomlar yerdegistirirmi?
Memede hiç bir kitle yer değiştirmez! Hatalı yorumlar ve uygulamalar söz konusu.