YM
Soru Sahibi
19 Haziran 2017 16:54

Ulnar sinirde şişlik

Merhaba hocam 1,5 sene önce sol dirseğimi sert zemine dayayarak saatlerce ders çalışmam sonucu : SOL DİRSEĞİMDE İLERI DERECE ULNAR TUZAKLANMA NÖROPATİ VE İLETİ HIZI YAVAŞ CIKMIŞTI(Kubitel Tünel Sendromu İle Uyumludur.) Hocam sadece ilaç tedavisi ile emg sonucum normal çıkmıştı daha sonra benim şikayetlerim halen devam ediyodu doktor yeniden emg çekti yine normal çıktı Servikal Mr ,Dirsek Mr Çekildim yine sonuçlarım normal çıkmıştı daha sonra doktor nöropatik ağrı teşhisi koydu. Algoloji bölümünde gerica 150mg kullanmam eşliğinde 2 kez stellat blokaj uygulandı ve şuan 2 ay oldu tüm şikayetlerim baya azaldı yalnız söyle bir sorun var hocam bu sorun stellat blokajdan öncede mevcuttu Sol dirseğimi hareket ettirdiğimde dirseğimin iç kısmında şişlik hissediyom ve şınav çekerken dirseğimin iç kısmındaki sinirden kıt kıt diye ses geliyo kemiğemi çarpıyor anlamadım. Daha sonra elimle dokunduğumda her iki dirseğimin iç kısmına geçen sinire biraz şiş olduğunu anlıyorum. Hocam yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim benim sorunum nedir ve ne gibi tedavi yöntemleri vardır hocam ayrıntılı olarak size anlattım kusura bakmayın. Hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hayırlı ramazanlar...

0
6 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (6)
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Bir ortopedi ve fizik tedavi uzmanı na görünün

20 Haziran 2017 09:57
YM
Soru Sahibi

Hocam fizik tedavi uzmanına göründüm doktor fizik tedavi verdi ve fizyoterapist eşliğinde egzersiz verdi. Hocam beyin ve sinir cerrahı olduğunuz için ameliyatlık bir durum varmı ve doktorun verdiği tedavi şişliği geçirecekmidir sizce?

29 Haziran 2017 13:30
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Şu anda cerrahi müdahale gerekmez

29 Haziran 2017 23:32
YM
Soru Sahibi

Hocam 2 senedir dirsekte Nöropatik ağrı var ve artık dayanamıyorum 1sene boyunca antideprasranlar kullandım 2 defa sinir blokajı oldum bu konuda bir sorum olcaktı ameliyatla nöropatik ağrı tamamıyla geçermi ve sinirin yeri değiştirileceğinden dolayı yerini yadırgama gibi bir durum olabilirmi. Not: daha önce ulnar sinirde gecirmis olduğum sinir sıkışmasından dolayı nöropatik ağrı oluştu yalnız tüm sonuçlarım 1,5 senedir normal çıkıyor yasım 20. Hocam vereceğiniz samimi cevaplardan dolayı teşekkür eserim.

22 Ekim 2017 10:14
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Ulnar sinir ameliyatı iki şekildir. 1)Transpazisyon sinirin yerini değiştirirler 2) dekompresyon sinirin üstündeki basıyı ve bağ dokusunu kaldırıp siniri serbestleştirirlerç Ben dekompresyon yaparım ve onu tavsiye ederim.

23 Ekim 2017 15:06
YM
Soru Sahibi

Hocam yalnız sol ulnar sinirde nöropatik ağrı dışında ulnar sinir yuvasından dışarı kayarak benim hareketimi kısıtlıyor, en ufak örnek sol dirseğimi büküp elimi enseme doğru getirmekte çok fena zorlanıyorum. Hocam yaşım 20, 2 senedir bu sorunları yaşıyorum bunun sebebi daha önce geçirmiş olduğum ulnar sinir sıkışmasından kaynaklanıyor, yalnız daha sonra tüm aklınıza gelebilecek sonuçlar normal'dir. Sizin dediğiniz hocam dekompres benim bu ağrılarım ve sinir yuvasından kaymasına çözüm olabilir mi? Hocam vereceğiniz cevap'dan dolayı teşekkür ederim sizin vereceğiniz cevaba göre artık kararımı verecem.

13 Aralık 2017 17:36
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

randevu alın görüşelim *** *** **

14 Aralık 2017 12:36
YM
Soru Sahibi

Hocam 5-6 tane emg cekildim hepsi normaldi daha sonra marmara eğitim arastirmada ince emg cekiliyormuş çekildim sonuç: sol ulnar sinirin medial epikondil ile 2 cm proksimali segmentinde tuzaklanması ile uyumludur. Hocam diğer sonuçlar dirsek, servikal, torasik sendromu, tiroid bezi ve kan sonuçları normaldir. Hocam 2 senedir ağrıdan kıvranıyorum 20 yaşımdayım gabaset, neurantin, neruda, prelica, en son gerica 150mg 7 ay boyunca kullanmıştım ve 2 tane stellat ganglion blokaj olmuştum hiç birinin yararını görmemiştim. Hocam güç kaybım yok yalnız dirseğimi büktümde ulnar sinir çok gergin oluyor en basit örnek 1 kereliğe mahsus triceps çalışıyım diyom ulnar sinir yuvasından kayıyor dışarı doğru bu sürekli oluyor yani dirsek zorlandığında sinir yuvasından dışa doğru kayıyor ve dirsek hareketimi sürekli kısıtlıyor hocam. Hocam algoloji doktoru beyin cerrahına danış dedi ne yapılabilir diye ve algoloji hocası eğer beyin cerrahı uygun görürse ameliyatsız yöntemleri (kortizon iğnesi gibi) denerim dedi ama etkisi geçicide kalıcı da olabilir dedi. Hocam ne yapmalıyım sizin bana yol göstermenizi çok rica ederim .

10 Ocak 2018 16:43
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

bence ameliyat gerekir

10 Ocak 2018 17:52
YM
Soru Sahibi

Hocam dekompres yeterli olur mu? Dirseğin anatomisini bozmak istemiyorum ama ulnar sinir yuvasından dışarı kayarak hareketimi kısıtlıyor en basit örnek tricep çalışamıyorum hareketimi kısıtlıyor, sinir dışarı kayarak kitliyor dirseği, dekompres yeterli gelirmi acaba? Cevabınız için teşekkür ederim.

14 Ocak 2018 12:07
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

bunları ameliyatı yapacak olan doktorla paylaşın

16 Ocak 2018 12:47
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 3082 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İlaçlı Torakal mr sonuçu Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
çocuklarda panoramik röntgen Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Baş ağrısı Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Bel fıtığı Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
gergin omurilik Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Khassan Saıdazımov
Op. Dr. Khassan Saıdazımov Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Volkan Oğlin
Op. Dr. Volkan Oğlin Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Mustafa Özaslan
Op. Dr. Mustafa Özaslan Beyin ve Sinir Cerrahisi
Doç. Dr. Tahsin Ali Zırh
Doç. Dr. Tahsin Ali Zırh Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube