tG
Soru Sahibi
23 Mart 2016 05:11

Saygıdeyer Doktor Hanım lütfen okuyun Lütfennnnnn

Meraba Ayşen Hanım. Ben,Yıllardır çarpıntı sorunu yaşıyordum.Özellikle kahvaltı dan sonra çarpıntı mutlaka oluyor du. Bu nedenden dolayı çok defa holter takıldı fakat hiçbirinde çarpıntıya rastlayamadık. Bir gece yataktan aşırı kalp çarpıntı sı ile kendimi koridora attım.Nefes alamıyordum ve ölüyorum sandım. Ve o günden sonra bu şiddetli çarpıntı ve nabız yüksekliği 2 ayda bir hatta 1 ayda ve şimdilerde haftada bir olmak üzere sıklaştı.Nabız hızı 147 lere ulaşıyorve tansiyonumda o an yüksrliyor.Bacaklarım tir tir titriyor. Bu durum benim psikolojimi bozdu her an korkuyorum.Sonunda yine böylebir çarpıntı nöbetinde hastane arabası acil çağırdık ve tekrar efor testi ,kalp ultrasonu kalp röntgeni,hatta gögüs ağrısı şikayetinden dolayı anjio oldum.Fakat Elhamdülillah hiçbir anormal durum görülmedi. Saygıdeyer Doktor Hanım,Bu kalp çarpıntı sırasındaki nabız yüksekliği kalp krizì geçirmemi sağlarmı.Yada felç ve inme gibi haller yaşarmıyım. Çünki tansiyonumda o an çıkıyor,fakat yarım saat içinde kalp hızı ve tansiyon normalleşiyor.Doktor hanım lütfen bana deyerli bilgilerinizi yazarmısınız. Ben çok endişeleniyorum ve bu durum benim yaşam zevkimi öldürüyor.İnanınki her an çarpıntı ataklarını bekliyorum. Şimdi geldi gelecek,Ya dışarda olursa,ya alışverişte olursa ,ya gezmede misafirlikte yakalarsa diye hayatım mahvoldu. Çok korkuyorum çooooooookkkk

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Gülşah hanim Kalbiniz normal olsa bile çarpıntılar olabilir ama bunları engelleyen ilaçlar var. Bunlardan size verilebilir. Hem tansiyon yükselmez hem de nabız yükselmez. Bir de troid testleri ve ani tansiyon yükselten böbrek üstü bezi hastalıkları arastirilabilir. Hastalık yoksa sebepsizse ve ilaca cevapsızsa kardiyoloji merkezlerinde Aritmi poliklinikleri var. Oralara başvurulabilir ve çarpıntı yapan odak bulunup ablasyon tedavisi denen yöntem uygulanabilir. Yani bu kadar üzülmenize gerek yok. Tedavi mümkün. Sürekli çarpıntı kalp hastalığına neden olabilir. O nedenle tedavi olmanız iyi olur. Demli çay kahve kolalı içecekler ve sigara içmeyin. Stresten uzak durun. Geçmiş olsun.

23 Mart 2016 22:23
tG
Soru Sahibi

Saygıdeyer Doktor Hanım Bana yazdığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sadece çok kısa birşey sormak istiyorum. Ben (Bisohexal 2,5 mg.) Kalp atımını yavaşlatan tablet alıyorum. Normalde tansiyonum ve kalp hızı çok yüksek deyil, fakat bazen ne oluyorsa anlamıyorum birden kalp çarpıntım başlıyor ,ve arkasından tansiyon yükseliyor.O an kendimi dışarıya atmak istiyorum.Nefes alıp vermem sıklaşıyor,ellerim uyuşuyor,zangır zangır titriyorum. Doktor Hanım 7 yaşındaki ve 5 yaşındaki çocuklarım bile etkileniyor. Anne ne olur hasta olma ne olur diyorlar.Onları ūzmek istemiyorum.Onların yüzüne bakınca ağlamak geliyor içimden.Öleceğim diye onları arkamda bırakacağım diye çok korkuyorum. Doktor hanım ben böyle deyildim.şu 2 sene içinde bu durum oldu. Herşeyden gönlüm geçti. Ve şunu iyi anladımki Hayatta en güzel servet SAĞLIK tır. Sağlık olmadan Herşey boş herşey yalan. Siz deyerli doktorlarımızı çok seviyorum.

24 Mart 2016 03:22

Merhaba Gülşah hanim Siz dahiliyeye başvurun. Feokromositoma adlı bir hastalık var mı? Araştırılmasıni sağlayın. Yoksa koşu yolu, siyami ersek gibi kalp hastanelerinin Aritmi polikliniklerine başvurun. Çarpıntinizi anlatın bana ablasyon tedavisi yapılır mı diye sorun. Sorununuza çözüm bulmanız dileğiyle.

24 Mart 2016 08:33
Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Prof. Dr. Ayşen Helvacı Kardiyoloji

Yazar toplam 26 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Carpinti hissi Prof. Dr. Ayşen Helvacı
sıklaşan çarpıntı Prof. Dr. Ayşen Helvacı
vücuttaki morluklar Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Uygunsuz sinüs taşikardisi Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Mitral kapak Prof. Dr. Ayşen Helvacı
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube