ÇK
Soru Sahibi
28 Nisan 2014 20:49

Sağ Kalçada Ağrı

Hocam merhaba. Daha önce de durumumu sizinle paylaştım. 26 yaşındayım. 2013 Mayıs ayında testis kanseri nedeniyle 3 kür BEP kemoterapisi aldım. Tedaviden sonra sağ kalçamda bölgesel bir ağrı oluştu. Bu ağrı ara ara şiddetleniyor. Özellikle öksürdüğüm ve zorlandığım zamanlarda basınçla birlikte artan bir ağrı mevcut. Bel ve kalça MR tetkiklerinde bir sorun çıkmadı. Fakat son kontrolümde BATIN Tomografisinde raporda şöyle bir ibare yer alıyor: 'SAĞ FEMUR BOYNUNDA SKLEROTİK ODAK İZLENMİŞ OLUP *** *** ** TARİHLİ BT İNCELEME İLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA FARKLILIK SAPTANMADI.' Onkoloğum bu sonuçla ilgili kalçamda bir leke olduğunu söyledi ve takip edilmesinin uygun olacağını belirtti. Ağrılar artarsa kemik sintigrafisi ve tekrar kalça MR'ı çekilebileceğini belirtti. Hocam açıkçası branş itibariyle tam olarak sizin alanınıza girip girmediğine de emin değilim. Korkulacak bir durum var mı bu sonuçlarla? Yardımınıza ihtiyacım var. Teşekkür eder, saygılar sunarım.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Sevil Bavbek
Prof. Dr. Sevil Bavbek
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Hastalığınızla ilgili bir şey olma ihtimali yok gibi. Belki tedavi alırken aseptik nekroz denen bir kortizon komplikasyonu gelişti hafif formda, sonra da iyileşti. İzlemde çekilen MRlarda zaten burası da takibe alınacaktır. İçiniz rahat olsun.

29 Nisan 2014 18:43
ÇK
Soru Sahibi

Hocam merhaba tekrar. Sizinle durumumu daha önce de paylaşmıştım. 26 yaşındayım 2013 Mayıs ayında testis ca nedeniyle 3 kür BEP kemoterapisi aldım. Tedavinin ilk kürüyle sağ kalçamda bir ağrı başladı. Son kontrolde(son kontrolde markerlar normal) tomografi sonucunda "SAĞ FEMUR BOYNUNDA SKLEROTİK ODAK İZLENMİŞ OLUP *** *** ** TARİHLİ BT İNCELEME İLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA FARKLILIK SAPTANMADI." diye not düşülmüş. Buna istinaden kontrastlı kalça MR tetkiki yapıldı. Sonuçlarım şu şekilde, bu sonuçlara göre korkulacak bir durum ve hastalığıma bağlı bir durum söz konusu olabilir mi? Teşekkürler, saygılar. SONUÇ: SAĞDA KOKSOFEMORAL EKLEM MESAFESİNDE MİNİMAL EFFÜZYON (SAĞDA SUPEROLATERALDE MİLİMETRİK PARALABLAR SIVI LOKÜLASYONU İZLENMEKTE OLUP BULGU MİLİMETRİK PARALABRAL KİST AÇISINDAN ANLAMLIDIR. KOMŞU SUBARTİKÜLER KEMİKTE MİLİMETRİK EROSİVE BULGULAR VE SKLEROTİK DEĞİŞİKLİKLER İZLENMEKTEDİR. BULGU TİPİK OLMAMAKLA BİRLİKTE CAM TİP İMGİNGEMENET AÇISINDAN ANLAMLIDIR. *** *** ** TARİHLİ KALÇA MR İNCELEMEYLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA BULGUDA BELİRGİN BİR FARKLILIK SAPTANMAMIŞTIR. BULGULARIN HASTA KLİNİĞİ İLE BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLMESİ UYGUNDUR.)

9 Mayıs 2014 00:03
Prof. Dr. Sevil Bavbek
Prof. Dr. Sevil Bavbek
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Kalçanızdaki durumun hastalığınızla ilgisi kesinlikle yok gibi, içiniz rahat etsin

9 Mayıs 2014 01:27
Prof. Dr. Sevil Bavbek
Prof. Dr. Sevil Bavbek Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 303 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ewing Sarkom Prof. Dr. Sevil Bavbek
Böbrek kanseri ve metazdaz Prof. Dr. Sevil Bavbek
meme ca patoloji raporu Prof. Dr. Sevil Bavbek
Yumurtalık kanseri Prof. Dr. Sevil Bavbek
Desmoid tümör Prof. Dr. Sevil Bavbek
Tıbbi Onkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Özlem Doğan
Uzm. Dr. Özlem Doğan Tıbbi Onkoloji
Doç. Dr. Atakan Topçu
Doç. Dr. Atakan Topçu Tıbbi Onkoloji
Prof. Dr. Özcan Yıldız
Prof. Dr. Özcan Yıldız Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Jamshid Hamdard
Uzm. Dr. Jamshid Hamdard Tıbbi Onkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube