TN
Soru Sahibi
6 Eylül 2017 15:05

Safra kesesi

Merhaba hocam safra kesemde 18mm tas ve camur lehine ekojenite izlendi diyor. Bir kere agrim oldu bir daha olmadi. Kesin ameliyat midir? Ayrica karacigerde grade 2 steatoz ve pankreas parankim ekojenitesi peripankreatik yaglanmaya sekonder artmistir diye ibareler yer aliyo. Yardimci olur musunuz, ilginize tesekkur ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Öncelikle geçmiş olsun , safra kesesi taşları hafif düzeyde pankreas iltihabı yapmış olabilir.Safra kesesinin yapısı USG de tespit edilen taş ve çamur nedeniyle bozuk durumda olup alınması gerekir. Laparoskopik (Kapalı) bir ameliyat ile bu hastalıktan ve risklerinden kurtulmanız gerekir bu tabloda malesef ameliyatdan başka çare yoktur,bu ameliyat günübirlik veya bir gün yatarak yapılır birkaç gün içerisinde işinize dönersiniz,sağlıklı günler diliyorum.

6 Eylül 2017 16:40
TN
Soru Sahibi

Sn Hocam cok tsk ederim ilginize.. tasim hala 18mm. 6ayda bir usg cektirp kan degerlerime baktiriyorum. Agustos ayinda ilk safra tasim ciktiginda safrada camur ve karacigerde yaglanma vardi.bu sure zarfinda Diyet yaptim ve en son cektirdgm usg de her ikisi de gozukmedi. Herhangi bir camur ve yaglanma yok. Agrim da hic yok. Sessiz tas olarak takipteyim. Boyutu da ayni 18mm. Aslinda atagim hic yok. Sadece gazdan dolayi rahatsizlik hissi. Gebelik dusunurken tasin varligini ogrendim. Gebelik icin herhangi bi sorun teskil eder mi hocam? Cnku hic bir sikintim yok.

29 Haziran 2018 16:31

Öncelikle geçmiş olsun safra kesesi taşları, özellikle ağrı,şişkinlik, hazımsızlık gibi şikayetler başladığında müdahale gerektirir. Ameliyat olunmadığı zaman dah ciddi tablolara yol açabilir. Basit bir kapalı (laparoskopik) ameliyat ile sağlığınıza kavuşmanızı öneririm. Saygılarımla

2 Temmuz 2018 11:45
Op. Dr. Namık Yılmaz
Op. Dr. Namık Yılmaz Genel Cerrahi

Yazar toplam 44 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kıpırtı var karnimda Op. Dr. Namık Yılmaz
Meme ultrason Op. Dr. Namık Yılmaz
Gastrit bayss Op. Dr. Namık Yılmaz
Kolon kanseri mi Op. Dr. Namık Yılmaz
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube