Hocam merhaba 1 senedir saçkıran hastasıyim 2 tane vardı biri kapandı diğeride oldukça kuculdu gozukmesede bi 25 kurus kadar var. tedaviyi baya boşladim herneyse bugun internette yabanci bi kaynakta karsima cikan yazi beni korkuttu sackiranda genetik faktor rol oynayabilir yaziyor dogrumu? cunki benim annemin kuzeninde var yani uzak akrabam sayilir ve o alopecia universalis 55 yasinda. onun 17 yasinda baslamis benimde 16 yasinda basladi genetikle ilgisi varmidir hocam? basladigi donemde asiri stresliydim oyuzden diye dusunuyorum ama eger genetikse bendemi universalis olucam?
Tetkik edilmeli ve başka tedavi uygulanması gerekir. İyi bir dermatoloji uzmanına başvurun.
yok hocam yanı demek ıstedıgım genetik faktör de etkilimidir ? annemin kuzenı alopecia universalis. yani eğer ondan geldiyse bendemı universalis olucam demek eğer genetilk etkiliyse? yanı birinci dereceden akraba bile değil ama yınede oyle ıhtımal varmı eğer varsada bende areata dan universalis mi olucam. saygılar hocam
Olabilir .onun için tetkikler yapılmalıdır. Otoimmun hastalik birlikteliği araştırılmalı.
Olabilir.
hocam peki eğer ondan bana geçtiyse, o alopesi üniversalis diye bendemı alopesi üniversalis olucam demek? bu arada onun saçkıranı yazın iyileşip okul donemınde hep tekrarlıyormus, bende oyle olmuyo benım 1 senedır 2 tane vardı bırı kapandı bırı duruyor hocam. yanı ıkımızın öyküleri böyle farklı. o universalis diye bendemı oyle olucam hocam saygılar.
Bilemeyiz.