Yaklaşık 1 hafta önce perianal apse ameliyatı oldum.apse sol tarafta çok derinde ve bağırsak duvarına dayanmış yumurta büyüklüğündeymiş.apse narkoz altında boşaltıldı.2 gün sonra pansumana gittiğimde içine sokulan drenj çıkartıldı ve tekrar içi temizlendi tabiki bu işlem sırasında çektiğim acıyı tahmin bile edemezsiniz.doktorum bu işlemi sürekli yapacağımızı söyledi içe doğru 10 cm derinliğinde oyukluk var.içi dolana kadar kesiğin kapanmaması gerektiği söylendi.ama bu işlem bana çok acı veriyor.başka bir yöntem yokmudur.bundan sonra iyileşmenin çabuk olması için benim neler yapmam lazım.doktorumdan bu soruların yanıtını alamıyorum malesef.ayrıca kesiğin hemen yanında bastırınca ağrıyan sert bi şişlik var.ödem dendi bu ödemi gidermek için ne yapmam lazım.lütfen bana yardımcı olurmusunuz.endişe ve korku içindeyim.şimdiden çok teşekkür ederim.
Dilek Hanım geçmiş olsun. Perianal apselerde drenaj yolunun kapanmasını Cerrahi olarak girişim sonrası istemeyiz ve maalesef bu süreçteki pansuman şekli can yakıcıdır. Tariflenen apse poş derinliği yazdığınız gibiyse eğer, pansuman dönemi uzun sürecek demektir. Bu arada bu kadar derin bir apseyle ilgili gecikmişlik var ya da bölgeden parça alınmasını grektirecek, hatta kolonoskopi yapılması önerilecek başka bir sorun var mıdır, diye düşünülmeli derim.
Sayın hocam öncelikle kısa sürede dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.ödem oluşmuş olması ne anlama geliyor ve bu ödemi gidermek için yapılması gereken bişey yokmu?birde pansuman sırasında acıyı azaltmak için herhangi bişey yapılamazmı
Ödem bu tür iltihabi durumların ve cerrahi girişimlerin bir sonucudur. Maalesef aynı zamnda ağrıdan da sorumludur. İşlem yeterli ve pansuman doğru yapılıyorsa antieflamatuar ilaçlarınızı pansuman öncesi almanızı, bu süreç sonuna kadar ayaklarınız yüksekte istirahatinizi öneririm.
Sayın hocam size daha öncede yazmıştım verdiğiniz cevaplardan ve bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.ameliyat olalı 2 hafta oldu pansumanda çektiğim acı biraz daha azaldı ancak söylediğiniz gibi bu süreç biraz uzun sürecek gibi.benim şimdi tek korkum tekrarlaması şimdilik bi sıkıntı yok ama tekrarlama olasılığı nedir yada tekrarlamaması için ben ne yapmalıyım.bu apseyi benim vücudum üretiyor olabilirmi çünkü 2 kezde bartolin apsesi geçirdim 2 side antibiyotikle kendi boşaldı.3.apse anal apse oldu 3 senedir 3.apse birbiriyle ilintilimidir hepsi sol tarafta.bundan sonrası için ne yapmalıyım.ilginiz için çok teşekkür ederim
Tekrarlama olasılığı yüksek. Ancak pelvik MR ve kolonoskopi yapılarak, bakiye alan ve neden durumu araştırılmalı, gerekirse tedavi buna göre yeniden değerlendirilmeli. Geçmiş olsun