Merhabalar hocam 33 yasindayim benim sorum smear tetkikinde CINIII tespit edildi.Kolposkopi biyopsi yapildi. Hpvye bakildi 16 cikti. Konizasyon uygulandi. Fakat patoloji sonucunda kadranlari tuttan yaygin korsinoma in-situ yaygın glanduler tutulum var. lezyon yaygin olarak cerrahi sinirlarda lezyon devam ediyor. Lezyonun ana spesmende yaygin olmasina gore degerlendilip karar verilmesi.Rahım alınması gerekıyormus tekrar konizasyon yaptirsan lezyon bitermi rahim alinmadan. Simdiden teşekkür ederim.
Çocuğunuz yoksa rahim alınmayabilir. Rahim ağzı çıkarılabilir sadece. Ama tam olarak değerlendirme yapıldıktan sonra. Sizin bir jinekolojik onkoloji uzmanı tarafından değerlendirilmeniz uygun olacaktır.
Merhabalar hocam 33 yasindayim benim sorum smear tetkikinde CINIII tespit edildi.Kolposkopi biyopsi yapildi. Hpvye bakildi 16 cikti. Konizasyon uygulandi. Fakat patoloji sonucunda kadranlari tuttan yaygin korsinoma in-situ yaygın glanduler tutulum var. lezyon yaygin olarak cerrahi sinirlarda lezyon devam ediyor. Lezyonun ana spesmende yaygin olmasina gore degerlendilip karar verilmesi.Bu ilk patoloji sonucumdu 1 ay sonra 2. konizasyon yapıldı sonuclarımı bugun aldım. TANI:Serviks Konizasyon CIN III / KARSİNOMA IN SITU İNSİTU KARSINOM SAAT 6-12 ARASINDAN ALINAN ORNEKLERDE IZLENMISTIR. FOKAL ALANDA GLANDULER TUTULUM VARDIR CERRAHI SINIRLAR DUZENLI YAPIDADIR. DIGER ALANLARDA AKTIF ILTIHAP VE REJENERASYON BULGULAR DENIYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM. SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM
En son olduğunuz ikinci konizasyon sonucunda cerrahi sınırlar düzenli deniyor, eğer bu cerrahi sınırlarda hastalık yok demek ise endişe edecek bir durum yoktur. Bunu patolog ile konuşulması lazım. Eğer cerrahi sınırlar temiz değilse yeniden bir cerrahi müdahale gerekebilir.