CS
Soru Sahibi
17 Eylül 2017 18:43

Meme Ca Pet/Bt sonucu jinekolojik muayene önerisi

Merhabalar hocam Annem 47 yaşında Evre 2a meme Ca koltuk altı lenf tutulumu nagatif olup, tümör Hücreleri Progestorojen ve Österojen hormanlarına duyarlı ER%100(+) PR%80(++) cerbB2(-) ameliyat kısmı bitti kemoterapi alıcak 4 kür. Pet/BT sonuçlarımızda patalojik metastaz bulgu saptanmamıştır, Fakat PET BT raporumuzda Uterusta patalojik FDG tutulumu izlenmemiştir. Uterus anterior komşuluğunda sağda nonmetabolik nodüler bir lezyon mevcuttur. MR önerilir. Uterus posteriorunda hipometabolik sıvı mevcuttur. Uterus ve serviks arasında solda sıvı içinde 1.5 cm çaplı daha hipodens görünümlü yapılanma alanında ılımlı düzeyde FDG tutulumu mevcuttur (SUV max:4.3) Jinekolojik muayene ve gereği halinde US/MR ile değerlendirme önerilir. Bilateral bölgedeki lenf nodlarında patalojik FDG tutulumu izlenmemiştir. (Reaktif ?) İskelet sisteminde patalojik FDG tutulumu gözlenmemiştir. Diğer tüm vücut bölgelerinde radyoaktivitenin fizyolojik dağılımı mevcuttur. FDG afiniteli metastaz ile uyumlu İZLENMEMİŞTİR. Not:Uterus ve serviks arasında solda sıvı içerisinde izlenen hipodens hafif hipermetabolik görünümlü yapılanma alanının (over?, fizyolojik?) jinekolojik muayene ve gerreğinde US/MR ile değerlendirilmesi öerilir. Medikal onkoloğumuz korkulucak önemli bişey yok bir kadın doğum uzmanınıza görünmekte fayda olduğunu belirtti. Not olarak şunuda belirtmek isterim hocam genetik rol oynarmı bilmiyorum ama annemin anneside rahim kanseri idi. Malignite ihtimali yüksek mi ihtimal var isede bu rapordaki lezyon çapı çokmu fazla. Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız şayet çok Teşekkür ederim Saygılar.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Sayın Ceylan, Raporda ciddi bir sorundan bahsedilmiyor. Rahim ve çevresindeki olaylar herhalde miyom kist gibi kanser ile ilgisi olmayan basit şeyler. Tabi ki bir kadın doğum uzmanına gidip vajinal ultrasona girerek bunların ne olduğunu öğreniniz ama endişe etmeyiniz. Meme kanseri genetiktir. Rahim kanseri de genetik olabilir, bilginize.

28 Eylül 2017 14:13
CS
Soru Sahibi

Hocam geç oldu ama Teşekkür ederiz Sonuçlarımız şöyle doktorumuz miyon olduğunu belirtti Her iki yaymada her alanda candida hife ile sorları ve nötrofil içerren bir zeminde doğal sınırlar içinde intermedier süperfisial ve endoservikal hücreler izlenmektedir. Tanı: Benign Smear Yaymaları, İnflamasyon, Canidada (*** *** **) 1- Malignite ve intraepitelyal açısından negatiftir. 2- Rutin smear takibi uygun olur. bir sorumda ca125 testi uygulanmalı mıdır?

7 Ekim 2017 10:59
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Sayın Ceylan, Yolladığınız sadece pap smear testi bunda da sadece mantar üremiş ve onla ilgili doktor gerekli tedaviyi vermiştir ama sorunuzda meme kanseri, pet sonucu, bt sonucu, ca125 testi sonucu gibi konusu ile ilgili olmayan sorular sormuşsunuz. Bununla ilgili daha çok bilgi yollamalısınız.

24 Ekim 2017 12:01
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Prof. Dr. Teksen Çamlıbel Kadın Hastalıkları ve Doğum

Yazar toplam 865 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Adet düzensizliği Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Histereskopi Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Kizlik zari Prof. Dr. Teksen Çamlıbel
Kadın Hastalıkları ve Doğum İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Elif Nur Sevinç
Op. Dr. Elif Nur Sevinç Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Bahadır Codal
Op. Dr. Bahadır Codal Kadın Hastalıkları ve Doğum
Uzm. Dr. Nazife Kartal Kara
Uzm. Dr. Nazife Kartal Kara Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Aslıhan Kara
Op. Dr. Aslıhan Kara Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Kübra Yazkan
Op. Dr. Kübra Yazkan Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube