kZ
Soru Sahibi
19 Haziran 2014 16:13

lokosit sorunu

Ahmet bey merhaba, yeğenim 2 ay 6 günlük. İdrarında lokosit yüksekliği olduğu için sünnet önerildi. Aşağıda son test sonuçlarını size iletiyorum. Bu durum ile ilgili bize nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz. Şimdiden yardımlarını için çok teşekkür ediyorum. 2 Ay 3 günlük testi: TAM İDRAR TAHLİLİ Ürobilinojen NEGATİF Bilirubin NEGATİF Keton NEGATİF Hemoglobin NEGATİF Protein NEGATİF Nitrit NEGATİF Lökosit NEGATİF Glukoz NEGATİF Dansite 1020 pH 6 HER SAHADA;2-3 LÖKOSİT GÖRÜLDÜ. MİKROBİYOLOJİ İstek Açıklaması: *** *** ** cfu/mL Escherichia coli üredi. AMOKSISILIN/KLAVULANIK ASID Dirençli AMPİSİLİN Dirençli AZTREONAM Dirençli IMIPENEM Duyarlı LEVOFLOKSASIN Duyarlı MEROPENEM Duyarlı NETILMISIN Dirençli OFLOKSASIN Dirençli PIPERASILIN/TAZOBAKTAM Duyarlı SEFAZOLIN Dirençli SEFTAZIDIM Dirençli SEFTRIAKSON Dirençli SEFUROKSIM AKSETIL Dirençli SIPROFLOKSASIN Duyarlı TRIMETOPRIM/SULFOMETAKSAZOL Dirençli

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Çocuk Cerrahisi , Çocuk Ürolojisi (Cerrahi) , Çocuk Ürolojisi

İyi günler Bu tetkiklerde önemli olan idrarda lökosit yüksekliğinden ziyade idrar kültüründe (eğer layıkı ile kültür alındıysa , bulaşı yoksa) *** *** ** cfu/ml E.Coli üremesidir.Çünkü tedavi gerektiren bir enfeksiyon var görünmekte.Ateşi var mı,huzursuzluğu var mı ve nasıl bir şikayet sonrası doktora gidildi.Sizin öncelikle bu durumu tedavi etmesi için bir çocuk nefroloğuna başvurmanız gerekmektedir.Ayrıca da bu enfeksiyona neyin neden olduğu ile ilgili tedaviden sonra tetkik yapmak gerekmektedir.Bu yoğunlukta bir enfeksiyona sünnetsizlik neden olamayacağı gibi altta yatan başka bir enfeksiyona zemin hazırlayacak neden varsa sünnet olması da sorunu çözemeyecektir.Şu anda tedaviye yoğunlaşılmalı ve sünnet konusu sonraya bırakılmalıdır.Araştırılması gerekmektedir. İyi günler.

20 Haziran 2014 11:53
kZ
Soru Sahibi

Çok teşekkür ediyorum Ahmet Bey ilginiz için. Ateş yok, şikayet de yok, rutin kontrol yapılırken doktorumuz baktı ve o dönem kan uygunsuzluğundan dolayı sarılık sorunu yaşıyor idik. 1 aydır tedavi görüyor ilaç verildi idrar enfeksiyonu ile alakalı fakat son test sonuçları siz ilettiğim gibi çıktı. Bizim çocuk cerrahisine mi yoksa nefrolağa mı gitmemiz gerekir acaba Ahmet bey. Bir de mümkün ise bu sorunun nedeni ne olabilir ve yeğenimin sağlığını çok olumsuz yönde etkiler mi. Çok teşekkürler tekrar Ahmet Bey, iyi çalışmalar.

20 Haziran 2014 12:04
Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Çocuk Cerrahisi , Çocuk Ürolojisi (Cerrahi) , Çocuk Ürolojisi

İyi günler Hem çocuk cerrahı hem de nefroloğu size yardımcı olacaktır.Tedaviye rağmen gerilemeyen ve bu sonuçlarla karşımıza çıkan bir enfeksiyon ileri tetkiki gerektirmektedir.Sonuçta tedavisi olabilen rahatsızlıklardır.Ancak gecikmeyiniz. İyi günler.

20 Haziran 2014 12:08
Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak Çocuk Cerrahisi , Çocuk Ürolojisi (Cerrahi) , Çocuk Ürolojisi

Yazar toplam 171 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
ameliyat hk. Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Hipospadias Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Testis inmemesi Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Sunnet sonrasi Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak
Çocuk Ürolojisi (Cerrahi) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. İncinur Genişyol
Dr. İncinur Genişyol Çocuk Ürolojisi (Cerrahi)
Prof. Dr. Can TANELİ
Prof. Dr. Can TANELİ Çocuk Ürolojisi (Cerrahi)
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör Çocuk Ürolojisi (Cerrahi)
Op. Dr. Şenol Öztürk
Op. Dr. Şenol Öztürk Çocuk Ürolojisi (Cerrahi)
Prof. Dr. Cem Yılmaz
Prof. Dr. Cem Yılmaz Çocuk Ürolojisi (Cerrahi)
Facebook Twitter Instagram Youtube