ui
Soru Sahibi
1 Şubat 2014 12:55

KRONİK PANKREATİT HASTASIYIM

Doktor Bey selamlar. Bundan 2 ay kadar önce midemin üst kısmından, kaburgamın alt kısmına yayılan şiddetli ağrılarım başladı. Yemeklerden sonra oluyordu. Doktora gittim endoskopi ve kolonoskopi istedi. Yaptırdım. Endoskopide, Kronik Gastrit, İntestinal Metaplazi ve HP bakterisi çıktı. Bu bakteri için ilaç verdi doktor. Ancak Endoskopiden 1 gün sonra mide bulantılarım başladı. Her yemekten sonra midem bulanıyordu. Ege Üniversitesine gittim. Orada, doktor, ultrasonla baktı, pankreasa girdi konik pankreatit teşhisi konuldu. Şimdi Kreon *** *** ** IU ve Spasmomen adlı ilaçları verdi. İltihap pankreasın baş kısmındaymış. Bu ne demek bilmiyorum. İlaçları içtiğim halde mide bulantılarım devam ediyor. Eskiden hipoglisemiydim şekerim hep çok düşüktü. Şimdi 150 yi görüyorum. Bana ne yemeliyim, ne yememeliyim, sigara içiyordum ama şimdi günde 3 e düşürdüm tamamen bırakmam şart mı? Çok çabuk yoruluyorum bu hastalıkla mı ilgili? Birde bu hastalık diğer organlarıma nasıl zarar verir biraz bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Bülent Menteş
Prof. Dr. Bülent Menteş
Genel Cerrahi , Proktoloji

Yurtdışında olduğum için zamanında yanıt veremedim. Umarım sorun hallolmuştur. Halen ilgilenmemi istiyorsanız lütfen tekrar soru gönderir misiniz? Sevgiler, Prof. Dr. B. Bülent Menteş (*** *** **, *** *** ** (ofis) (*** *** ** (sekreter mobil tel)

19 Nisan 2014 10:52
ui
Soru Sahibi

Merhaba Hocam, Sorun devam ediyor. Kronik pankreatit ve birde ilavesi var üstelik. Sol böbreküstü bezinde Tümör tanısı kondu. Midemde az çalışıyormuş üstelik. Kortizol hormonu olması gerekenden düşük çıktı. Kortizon verdi doktorum. Ama şişlik oluyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Tuzsuz yedim ama tansiyonum düştüğü için tuzu tam olarak bırakamadım. Kaya tuzu kullanmamı söylediler çevremden. Siz bu hastalıkla ve beslenmeyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

26 Mayıs 2014 01:44
Prof. Dr. Bülent Menteş
Prof. Dr. Bülent Menteş
Genel Cerrahi , Proktoloji

Zor bir durum İlkay Hanım. İyi bir gastroenterolog ve iyi bir endokrinolog sizi bütünsel irdeleyip izlemek durumunda. Sevgiler, BM

26 Mayıs 2014 17:58
Prof. Dr. Bülent Menteş
Prof. Dr. Bülent Menteş Genel Cerrahi , Proktoloji

Yazar toplam 6218 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Anal fistül Prof. Dr. Bülent Menteş
Apandisit olabilir mi Prof. Dr. Bülent Menteş
Apandisit ameliyatı Prof. Dr. Bülent Menteş
Perianal apse drenajı Prof. Dr. Bülent Menteş
Göbek fıtığı ameliyatı Prof. Dr. Bülent Menteş
Proktoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube