Hocam selamlar.1 yıldır ayak bileği sorunu yaşıyorum..4 ay önce atroskopi ameliyati oldum. Eklemde yeniden dirilme yapıldı.. Özellikle bileğim de çok fazla ödem vardı..Son mr da tekrar bileğim de sıkıntı lar devam ediyor..Talusta diffüz düzensiz sınırlı PD hiperintens kemik iliği ödemi paterni.... Anterior talarda yumuşak doku planlarında ödem ....Tibia talar eklem aralığında parsiyel daralma.. Suprakalkaneal Bursa'da effüzyon .....Leteral kuneyforme medialinde düzensiz sınırlı PD hiperintens kemik iliği ödemi paterni izlenmektedir.son mr bu..Eski doktor danistim.osteocare Fosomax iki takviye ilaçlar verdi. Ameliyat hiç bir faydası olmamış.. Özelik le bu talus Kemik te olan ödem geçmiyor..İlerde Kemik nekroz gelişir diye korkuyorum..Hocam siz sorular Ra ayrıntılı cevap veriyor sunuz lütfen yardımcı olun..
Merhaba, ayak bilek kıkırdak sorunları uzun zahmetlidir. bazen yapılan ameliyatlarda dahi sonuç alamayabiliyoruz. bu kıkırdak sorunu ameliyat ve daha sonra fizik tedavi ve bir takım ilaçlar kullanılabilmektedir. doğrudan doktorunuzla birebir görüşmeden sonra alacağınız tavsiyeler sizin için daha önemli olacaktır. örneğin boy kilo uygun oranı, ayak bilek çevresi kas gücü, giydiğiniz ayakkabı bile bazen önemli olabiliyor. uzun mesafe yürüyüş sizi sıkıntıya sokabilir. koşu bandları sizin için zararlı olabilir. yaptığınız meslekte uzun yürüyüşler gerektiriyorsa ayak bilek ağrısı devam ettirebilir. Yada '' sigara'' içiyorsanız bu tedavilerin tümünün faydasını olmayacağını bilmelisiniz. bunun gibi bireysel farklılıklar ve örnekler tedavide değişkenlik gösterebiliyor.geçmiş olsun.
Hocam öncelikle saolun..Sigara kullanmıyorum.zaten öğrenci olduğum için bu iki ayi dinlenmeyle geçireceğim.hocam aklımda sorular var size sormak istiyorum..1)..Evde hafif egzersizler zararlı olurmu....2)hocam Fosomax ve ostecare takviye ilaçlar doktor 3 ay kullanmamı söyledi ödeme faydası olur mu..3) ameliyat yapan doktor kıkırdak herhangi dökülme falan yok ama talus kemiğinde yumuşama olduğunu söyledi..Ödem geçmemesi bununla alakalı olabilir mı.
rica ederim. ödemin geçmemesi ?, hafif egzersiz ? bu sorular detay ve yüz yüze görüşme gerektiren durumlardır.tıp alanında ülkemizde ortopedide dünya standartlarında tedavi ve belirli bir düzey yakalanmıştır. Doktorunuz gereği yapmıştır.bahsedilen ilaçlar sizin durumda olan hastalara kullandırılan ilaçlardır. geçmiş olsun dileklerimle. sağlıklı günler dilerim.