ÇK
Soru Sahibi
11 Temmuz 2016 00:16

Kaplama Sonrası

Hocam merhaba. Yaşım 28. Sol üst 1-2-3-4 ve sağ üst 1-2-3-4 dişlerimi zirkonyum kaplama yaptırdım. Daha önce Sol 1 ve 4 dislerim kesilmişti. Sol 2 ve 3'te dişim olmadığı için sol 1-2-3-4 dişlerimde köprü vardı. Ayrıca sağ 2 numaralı dişimde de kaplama vardı. Bu kaplamaları 10 sene kadar sorunsuz ve ağrısız kullandım. Zirkonyum kaplama için bir hekime başvurdum. Sağ 1-3-4 dişlerim de estetik için kesildi. 4 numaralı dişim zaten kanallıydı. 3 numaralı dişime de kanal uygulandı. Dişimde çürük yoktu fakat kesimden dolayı böyle problemler olabileceğini söyledi doktorum. Kaplamalar takılalı 10 gün oldu ama dayanılmaz ağrılar çekiyorum. Özellikle sağ 2-3-4 dişlerimde dayanılmaz ağrılar var. Doktorum antibiyotik ve ağrı kesiciler verdi fakat fayda etmiyor. Özellikle gece ağrıları çok oluyor. Kaplamalar geçici yapıştırıldı. Ayrıca tüm kaplamalarım ağrıyor. Ön dişlerimle ekmek bile ısıramıyorum. Bu kadar ağrı çekmem normal mı? Psikolojim bozuldu ağrılardan. Doktora olan güvenim de kalmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bana fikir verin. Teşekkürler iyi günler.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Ağrılarınız geçmiyorsa Kaplama yapılmış olan bütün dişlerinize kanal tedavisi yaptırmanızı tavsiye ederim Bunu uzman diş hekiminize de açıklar iseniz Ağrı'larınızın geçmediğini gerekeni zaten kendisi yapacaktır

11 Temmuz 2016 15:54
ÇK
Soru Sahibi

Hocam tüm dişlere kanal tedavisi yaptırmak zararlı mı? Doktorum da aynısını öneriyor. Ama ben ısrarla istemiyorum. Kanal tedavisi yapılan dişi ömür boyu kullanabilir miyim? Teşekkürler.

18 Ağustos 2016 01:06

Hocam dişlerinize bakmaz iseniz eğer Hiç bir dişinizi ömür boyu taşıyamazsınız . Dişlerinizin kanal tedavisi olup olmaması ağıdınızda kalıp kalmayacağının göstergesi değildir . Dişlerinize bakmanız , rutin kontrollerinizi ihmal etmemeniz dişlerinizin ağız içindeki ömrünü belirleyen faktörlerdendir. Kanal tedavisi dişin ömrünü kısaltmaz

18 Ağustos 2016 10:44
ÇK
Soru Sahibi

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Peki sağlam olan dişlerin kesimden sonra kanala gitmesi olağan bir durum mudur? Yoksa burada bir doktor hatasından bahsetmek söz konusu olur mu? Tekrar teşekkür ederim.

18 Ağustos 2016 10:47

Vücudumuzun en sert bölgesi olan mine yapısı kesildikten sonra dişler kendilerini koruyamaz hale gelir ve hassasiyet gösterebilmektedir . Bundan ötürü Ağrı'lar devam eder ise kanal tedavisi yapmak gerekmektedir .

18 Ağustos 2016 10:52
Dt. Beril Horasan
Dt. Beril Horasan Diş Hekimi

Yazar toplam 36 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
soru cevapl Dt. Beril Horasan
Ağızhastaligi Dt. Beril Horasan
Diş hastalığı Dt. Beril Horasan
Gömülü diş Dt. Beril Horasan
Pamukçuk(Aft) Dt. Beril Horasan
Diş Hekimi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dt. İbrahim Tuna
Dt. İbrahim Tuna Diş Hekimi
Dt. Özge Karademir
Dt. Özge Karademir Diş Hekimi
Dt. Hülya Karoğlu
Dt. Hülya Karoğlu Diş Hekimi
Dt. Aslı Didem Arlı
Dt. Aslı Didem Arlı Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube