merhaba hocam yazılanlara göre kalıtsal olan kanserler %10 civarında geriye kalanı yani %90 ı cevresel dış faktörlere ait . Ozaman kanserlerin yüzde 90 ı cevresel dış etkenler ise %90 ı engellenebilir anlamınamı geliyo ?
Özellikle kaçınılabilir etmenler (sigara, aşırı alkol, zehirli boyalar, hava kirliliği, gıdalardaki hormonlar ve katkı maddeleri vb) azalsa kanser de çok azalacaktır, en azından gençlerde. Yaşlanma uzayınca kanser kaçınılmazdır ama bizi düşündüren yaşlanan nüfusda kanser değil gençlerde artan kanser
Hocam genclerde görülen kanserlerin bu kadar yaygınlaşması cok tedirgin edici artık herkesin cevresinde bir kaç kanser hastası olmaya başladı ve tıbbın buna rahmen cok cok uzun zamandır olan kanser hastalığına tedavi bulmayı bırakın çoğu kanserin nedenini bile hala öğrenememiş olması daha fazla tedirgin edici . Son bişey daha sormak istiyorum izninizle bu kalıtsal kanserler ailesinde kanser olan kişiler içinmi gecerlidir , ailesinde kanser olmayan insanlar için kalıtsal gibi bi durum yok mudur yani ailesinde kanser olsun yada olmasın herkeste kalıtsal bir kanser riski olabilir mi ?
Ailede kanserler olmadan kalıtsal kanser riski olmaz. Kafanızı bu yaşta kansere takmayın lütfen :-)
Teşekkürler hocam :) bu ara kanser haberlerinin artışı etkiledi biraz bide biz doğulu bi aileyiz ailemiz baya geniş eskiiden beri kimsede böyle ni hastalık götülmemişken bi kaç sene önce halalarımdan birini bağırsak kanserinden kaybetmişiz bunlarıds ögrenince biraz tedirginliğim arttı oyuzden kalıtsallığı falan merak ettim .
Elinizden geldiği kadar sağlıklı yaşamaya çalışın :-)