kn
Soru Sahibi
18 Ocak 2017 11:09

İLACIN VÜCUTTAN ATILMASI

Merhaba. 14 Kasım 2016'da 14 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için alındı. Hamileyken kontrol amaçlı yapılan *** *** ** tarihinde idrar yolu enfk var görünüyordu. Gebelik sonlandırılınca idrar yolu enfeksiyonum için tekrar gittim. Lökosit 23 olmuştu ve üreaplazma bakterisi pozitif çıktı. 8 Aralık tarihinde KLACİD 500 MG içtik eşimle 7 gün boyunca. Daha sonra testi tekrarladık eşimde negatif bende pozitif çıktı. Daha sonra bir prof dr gittim. 27 Aralık tarihinde ikinci tedaviye başladık. UNACEFIN 1 GR 1 FLK 6 ADET - PIYELOSEPTYL 30 KAPSÜL - MONUROL SASE 8 G.GRANUL 2 ADET hem eşim hem ben kullandık. Ve 26 Aralıktan itibaren de eşimle ilişkiye girmedik. Bugün tedavimizin son günü. Dün adet gördüm. 28 günde bir adet görüyorum. 22-24 Aralık tarihleri yumurtlama tarihlerim. Yaptıracağım testlerin sonucu negatif gelirse yeniden gebe kalmayı düşünüyorum. Kullanmış olduğum ilaçlar vücuttan ne kadar sürede atılır? Teşekkürler.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Uzm. Dr. Fatih Kara
Uzm. Dr. Fatih Kara
Tıbbi Biyokimya

Uzmanlık alanım değil ama bir hekim olarak öncelikle şunu söyleyeyim: Seftriakson ve fosfomisin grubu ilaçlar bakterilerin hücre duvarı sentezini bozarak etki gösterir. Ureoplazma grubundaki bakterilerin ise hücre duvarı yoktur. Gittiğiniz ikinci doktor neye göre size Unacefin ve Monurol başlamış, anlamadım. Sizde etkenin ureoplazma olduğunu söylemiş miydiniz? İlk gittiğiniz hekimin muhtemelen kültür-antibiyogram sonucuna göre başladığı Klacid 500 mg tedavisine devam etseydiniz keşke. Bakteri hangi antibiyotiğe duyarlı ise o antibiyotiği kullanmak gerekir ve böyle enfeksiyonlarda bazen ikinci kür gerekebiliyor. Sorunuza gelince... Kullanmış olduğunuz ilaçlar gebelikte genellikle güvenle kullanılabilen B grubu ilaçlardır ve bir iki gün içerisinde de vücuttan atılabilir.

19 Ocak 2017 18:13
kn
Soru Sahibi

Yanıtınız için size çok teşekkür ederim. 11 Ocakta ikinci tedavi bitti, ben ve eşim 18 ocakta testi yaptırdık, sonuç üreme olmadı geldi. Ancak prof dr demişti ki son ilacı içtikten 10 gn sonra testi yaptırın, doğru sonucu o zaman alırsınız. O nedenle 30 Ocakta yeniden yaptırdım, sonucum pozitif geldi 10 bin koloni üstünde. Evet Prof Dr. Mete KİLCİLAR'a tüm test sonuçlarım ve içtiğim ilaçların kutularınında olduğu dosyamla reçeteleirmle gittim. 4. Seviye iğne tedavisi ister misin, sen de ne varsa kurutur dedi. Size çok teşekkür ediyorum, eğer bu yorumunuz olmasaydı şuan mahvolmuştum, neden iyileşemiyorum ben prof gitmeme iğne tedavisi olmama rağmen deyip kafayı yerdim. Şuan hangi doktora gideyim, ne yapayım bilemiyorum. *** *** **'dan itibaren bakterim olduğunu biliyorum. Kısır olmama ya sebep olursa diye de korkmuyo değilim, ilk gebeliğim down send olup kalbi durduğu için tedirginim sonraki gebelikler için. Bir de bu hastalığım iyileşmiyor. Her şey için teşekkürler...

1 Şubat 2017 12:47
Uzm. Dr. Fatih Kara
Uzm. Dr. Fatih Kara
Tıbbi Biyokimya

Üroloji, İntaniye (Enfeksiyon Hastalıkları) veya Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarından bu konuda yardım alabilirsiniz. Yukarıda da söylediğim gibi, benim uzmanlık alanım değil ama seçilecek antibiyotiğin kültür-antibiyogram sonucu ile uyumlu olması (buna göre seçilmesi) gerektiğini söyleyebilirim. Sürece her seferinde yeniden başlamamak için, gittiğiniz uzmana yaşadığınız süreci (tahlillerin sonuçları, kullanılan ilaçlar vb.) anlatmanız önemli. Tekrar tekrar hekim değiştirmektense, bir hekimin kontrolünde kalmanız da bu açıdan daha iyi olur, diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun.

1 Şubat 2017 16:30
kn
Soru Sahibi

*** *** ** tarihinden bugünki sonucuma kadar ki tüm aşamalar, reçeteler kullandığım ilaçlar dosyamda var bugün gittim başka bir prof daha gösterdim. Enfeksiyon hast dalında bir prof dr. Bana TETRADOX 100 MG SABAH AKŞAM KAPSÜL yazdı. Bir de kadın hast dalında bir doktora görünmemi istedi yarın sabah da oraya gideceğim. Bugün sonucumu pozitif görünce yanımdaki hastanedeki doktora gittim, bu kadar tedaviye rağmen geçmediyse taşıyıcısınız siz dedi, vücudunuz yenemiyor kronikleşti gibi olumsuz konuştu çok tedirgin oldum. Ve bana OFLAXACİN yazdı, duyarlı olduğum bir antibiyotik olarak çıkmıştı test sonucumda. Eğer yine geçmezse daha üroloji doktoruna gitme enfk doktoruna git dedi. Ben de araştırdım bir saat içinde ücretli prof akademisyene gittim o da bu ilacı verdi. Duyarlı olduğum oflaxacin mi yoksa prof verdiği tetradox mu bilemedim. Prof direk antibiyogramımda çıkana göre değil de dah değişik tedaviler başlıyorlar sanırım. Yarın kadın doğumdan sonra da bana unacefin ve munorol veren doktora sonuçlarımı göstericem iyileşmediğimi. Kafam çok karışık. Doğru dozda doğru tedaviyi bulmak ne kadar zor.. Yarın akşam bir karar verip üçüncü tedaviye başlayacağım. Tüm önerileriniz için teşekkür ederim.

2 Şubat 2017 02:24
Uzm. Dr. Fatih Kara
Uzm. Dr. Fatih Kara
Tıbbi Biyokimya

Sabırlı olup, kültür-antibiyogram sonucuna göre yazılmış olan antibiyotik tedavisini -ilaçlarınızı almanız gereken vakitte alarak- sonuna kadar sürdürün. Benim tavsiyem bu olur. Geçmiş olsun.

2 Şubat 2017 04:41
kn
Soru Sahibi

Merhaba dün kadın doğuma gittim. Kullandığım antibiyotiklerden dolayı çok kaşıntı olmuştu vajina bölgesinde. Mantar geçirmişim ve az vajinal enfeksiyonum varmış. Doktor üç günde bir CANDİMAX(4 tane kalan 3ü eşime), MİXOVUL 7 OVÜL, KETORAL 200 MG verdi. Gittiğim üroloji doktoru da 2 kutu KLACİD 500 MG verdi ve diğer doktorun vermiş olduğu TETREDOX 100 MG ile kullanmamı söyledi. Tedavimle ilgili sizin görüşünüzü öğrenebilir miyim? Bu kadar ilaç vücudumdan bir aya çıkar sanırım :( Şubat 20-23 gebelik planlayabileceğim tarihlerdi. Sizce sonucum negatif gelirse planlayabilir miyim? Bu ilaçlar vücudumdan ne kadar sürede çıkabilir? Teşekkürler..

3 Şubat 2017 16:48
Uzm. Dr. Fatih Kara
Uzm. Dr. Fatih Kara
Tıbbi Biyokimya

İlaçlarınızı mutlaka size önerilen sürenin sonuna kadar kullanıp, enfeksiyonların tamamen iyileşmesini bekleyin. Gebelik konusunda aceleci olmamanızı tavsiye ederim. Kullandığınız ilaçlar ve geçirdiğiniz enfeksiyonlardan dolayı embriyo etkilenmeyecek olsa bile; (korunmasız) cinsel ilişki sıklığının ve gebeliğin kendisinin, bağışıklık sistemini zayıflatan faktörler olduğunu unutmayın. Enfeksiyon hastalıklarında kullanılan ilaca bir süre daha devam etmek veya bazen ilacı değiştirmek gerekebiliyor. Onun için gebelik kararı almadan önce, bu sürecin tamamlandığından emin olmak önemli. Stres de yapmayın (ki bu da bağışıklık sistemini baskılar), rahat olun; enfeksiyonlar inatçı da olsa, hekimlerin elinde de birçok farklı ilaç (silah) mevcut. Enfeksiyonunuz iyileştikten sonra, bahsettiğiniz ilaçların kimi bir iki gün içerisinde, kimi biraz daha uzun bir sürede (1 hafta - 10 gün), vücudunuzdan uzaklaşmış olacaktır. Hem tedavinizin başarıyla tamamlanmasını, hem de sağlıklı ve hayırlı bir evlat sahibi olmanızı dilerim. İyi günler.

4 Şubat 2017 06:27
Uzm. Dr. Fatih Kara
Uzm. Dr. Fatih Kara Tıbbi Biyokimya

Yazar toplam 338 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Lanet hiv korkusu Uzm. Dr. Fatih Kara
Hiv ve Hcv Uzm. Dr. Fatih Kara
Hepatit C testi Uzm. Dr. Fatih Kara
Hiv mi ? Acaba Uzm. Dr. Fatih Kara
Hiv testleri Uzm. Dr. Fatih Kara
Tıbbi Biyokimya İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Cumhur Bilgi
Prof. Dr. Cumhur Bilgi Tıbbi Biyokimya
Uzm. Dr. Mine Üçer Akkoyun
Uzm. Dr. Mine Üçer Akkoyun Tıbbi Biyokimya
Uzm. Dr. Adnan Kirmit
Uzm. Dr. Adnan Kirmit Tıbbi Biyokimya
Facebook Twitter Instagram Youtube