CK
Soru Sahibi
11 Kasım 2013 17:20

Hocam merhaba. Sol omuz mr. çektirdim. Sizden ricam sonuçları değerlendirebilirmisiniz..

Sayın hocam Sol omuz mr sonucuma göre 2 ayrı rahatsızlıktan bahsediliyor.Kendim 40 yaşındayım. BİRİNCİSİ ; Akromioklaviküler eklem dejenere görünümdedir. İKİNCİ PROBLEM ise ; Subkorokoid minimal effüzyon mevcuttur . şeklinde sonuçlarım var hocam . Bu durumda nasıl bir tedavi gerekir hocam. Kendim 20 yıllık devlet memuruyum.Teknisyenim ve zaman zaman ağır malzemeler kaldırmak durumunda kalıyorum. Bunun bir zararı olurmu ? Ameliyat gerekirmi hocam.? Tavsiye ve tedavi olarak bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.Hocam şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Ortopedi ve Travmatoloji

Kenan Bey, MR sonuçları, sizin şikayetleriniz ve muayene bulgularınız ile uyumlu ise anlamlıdır. Bu bilgiler olmadan bir değerlendirme yapmak doğru olmaz.

11 Kasım 2013 23:20
CK
Soru Sahibi

Hocam şikayetlerimle ile muayene bulgularım uyumlu,bu noktada sıkıntı yok.Benim öğrenmek istediğim şey bu sonuçlara göre örneğin he kadar süre ile ağır malzeme kaldırmamalıyım,Günlük hayatta dikkat etmem gerekenler ve bu sonuçlara göre rahatsızlığımın tanısı ne? Teşekkür ederim.

14 Kasım 2013 16:04
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Ortopedi ve Travmatoloji

Muayene bulgusu derken hekimin yaptığı muayene ile elde ettiği bulgulardan söz ediyorum. Mesela ağrılı noktalar neresidir, aktif ve pasif hareket muayene bulguları nedir, eklem hareket genişliğinde sınırlama var mıdır, kol düşme testi pozitif midir, kaslarda atrofi var mıdır, omuz sıkışma sendromu bulguları var mıdır. Bunlar muayene ile araştırılması gereken bulgulardan sadece bazıları. MR bu bulgulara göre değerlendirilir. Eğer yalnızca MR ile tanı konulabilseydi, MR uzmanı ya da radyolog tanıyı koyar, ortopediste de gerek olmazdı. Önerim MR sonuçlarınızla Bir ortopedi uzmanına muayene olmak için başvurunuz.

16 Kasım 2013 23:38
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun Ortopedi ve Travmatoloji

Yazar toplam 450 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Alçım gevşedi Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Lateral ve medial malleol kırığı Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
minüsküs yırtığı Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Asetabulum Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Osteomyelit Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun
Ortopedi ve Travmatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Jamil Dursunlu
Op. Dr. Jamil Dursunlu Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Bilge Özkan
Op. Dr. Bilge Özkan Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Elvin Aghazada
Op. Dr. Elvin Aghazada Ortopedi ve Travmatoloji
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Cihan Uçar
Op. Dr. Cihan Uçar Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube