BP
Soru Sahibi
26 Nisan 2019 10:54

Histeroskopi Hk.

Merhaba, 1 negatif aşılama 1 negatif tüp bebek denemem var hiç doğum yapmadım ve 29 yaşındayım. Hipotiroidi hastasıyım ve 10 yıldır ilaç kullanıyorum. Son muaynemde sıvı verilerek rahim kontrol edildi ve polip benzeri bir cisim görüldüğü için histeroskopi önerildi. Aynı zamanda da rahim ağzında çok geniş bir yaram var uzun süredir. Bu yaranın doğum yapmamış kişilerde tedavi edilmesi önerilmiyor diye duydum, doktorum da böyle dedi fakat yara geniş olduğu için yakmakta fayda var dedi. Sorum şu, histeroskopi ile koterizasyon (anestezi almışken) tek bir seansta yapılabilir mi? Tedavi edilebilir mi? Yoksa doğum yapmamış bir kişide koterizasyon olumsuz etki yaratır mı. Histeroskopiyi yaptıracağım fakat koterizasyonda kararsızım. Doktorum anestezi almışken ikisini birlikte yapabiliriz fakat histeroskopi nedeniyle sıvı akışı da olabilir dedi... Şimdiden teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Eğer pap smear raporunuz normal ise halk arasında yara denilen hücre dökülme alanını tedavi etmek gerekmez. Hele koterizasyon kesinlikle yapılmamalıdır. Negatif aşılama negatif tüp bebek sonrası sıvı verilerek polip tanısı kişinin yorumuna bağlıdır. Polipin olduğunu gösteren bir ultrason fotoğrafı yada rahim filmi görüntüsü olması gerekir. Histeroskopi gerektiğinden de emin değilim. Neden aşılama ve neden tüp bebek yapıldığı ise ana konudur. İnfertilite tedavisinde başarının sırrı altta yatan nedenin bulunması ve bunun tedavisidir. Bilgilenmek için size www.drkutaybiberoglu.com, doktor sitesi, instagram (IGTV), facebook, youtube / biberoglu linklerindeki yazı ve videolarımı izlemenizi öneririm. Özellikle infertilite ile ilgili olanları. Sanki yanlış yoldasınız gibi..

26 Nisan 2019 16:52
BP
Soru Sahibi

Değerli yanıtınız için teşekkür ederim. Smear testim normal fakat ilişki sırasında ağrı ve yanma, sıklıkla ilişkiden sonra kanama gibi şikayetlerim var. Bunlar yara kaynaklı olabilir denildi. Diğer konuya gelince 2 yıla yakın bir süredir korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamadım. Bu nedenle tüm tetkikler normal çıkması sonucu sebepsiz infertilite teşhisi kondu. Bilinen tek hastalığım haşimato. Tüp bebek tedavisinden sonra reglim ciddi anlamda düzensizleşti, ayda 2 kez kanamam oluyor bir hafta arayla. Ultrasonda polip gibi geniş bir yabancı cisim görüntülendi bu nedenle histeroskopiye yönlendirildim... Bu polip başarısız tüp bebek tedavisi nedeniyle mi oluşmuştur? Yoksa 2 yıldır gebe kalamama sebebim bu olabilir mi? Tedaviden 2 ay önce rahim filmi çekilmiştim tüpler açık denmişti fakat polipten bahsedilmemişti... Görülmemiş olabilir mi? (Bu arada fsh değerim 9, e2 aşılama öncesi 80 çıkmıştı, eşimin sperm sayısı 68 milyon, yüzde 5 hızlı hareketli, tüp tedavisinde 17 yumurtam toplandı sadece 3 ü döllendi)

2 Mayıs 2019 10:27
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Dijital ortamda siz yazıp ben şunu yapın diyerek bir yere varmamız olanaksız. Keşke sorunlar 1 paragraf yazı ve "diğer testlerim normal" bilgisi ile çözülebilecek kadar basit olsa da hekimlere hiç ihtiyaç olmasaydı. Ya sizi tanıyan hekiminize güvenip dediklerini yapacaksınız ya da gelin, sizi bizzat değerlendirip size bir yol çizeyim. İzlemediyseniz webdeki vbloglarımı inceleyiniz.

2 Mayıs 2019 13:36
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu Kadın Hastalıkları ve Doğum

Yazar toplam 9049 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
vajinada yanma Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Duphaston kullanımı Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Gebelikle alakali Prof. Dr. Kutay Biberoglu
İdrar testi Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Emrullah Akyüz
Op. Dr. Emrullah Akyüz Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Özgür Şahin
Op. Dr. Özgür Şahin Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Sayat Abdullayeva
Op. Dr. Sayat Abdullayeva Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Fatma Bilgehan
Op. Dr. Fatma Bilgehan Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Cem Dağdelen
Op. Dr. Cem Dağdelen Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube