Sayin Doktor bey, 7 hafta önce Almanya da oglum dünyaya geldi.Dogumdan 6 gün sonra safra kustugu icin hastaneye gittik ve bir hafta orada kaldik..yapilan cesitli muayeneler ve en son olarak alinan biyopside Hirschsprung hastaligi teshis edildi.Dogumdan sonra her hangi bir tuvalet sorunumuz yoktu bir hafta sonra hafif hafif basladi. Kendi basina büyük tuvaletini cok yapamiyor arada sesli bir sekilde cikatabiliyor sadece..Doktorlarin ögrettigi gibi lavman seti gibi malzemelerle kendim yaptiriyorum. Suan icin ameliyat olmasi söz konusu. Kisa bir bölümde yokmus hücreler o yüzden tek seferlik ameliyatin yeterli olabilecegini söylediler.Muayene oldugumuz hastanede biyopsi narkozsuz bir sekilde yapildi ve 2cm lik bölgede hücrelerin olmadigi tespit edildi.Simdi baska bir hastane den fikir almak istedim ve onlar da bana narkozsuz yapilan biyopsinin 2 cm lik bölgeyi inceledigi icin hirschsprung tanisi konulabilmesi icin kesinlikle yeterli olmadigi ve bu yüzden ameliyatdan önce kesinlikle narkozlu bir sekilde tekrar biyopsi alinmasinin faydali olabilecegini söylediler.Benim sorum size narkozsuz yapilan biyopsi gercekten Hirschsprung tanisi icin yeterli olmayabilir mi?? Yani gercekten de farkli bir biyopsiye tekrar gerek var midir? Bu konuda bana tavsiyeniz ne olur??
İyi günler, Bizim rutin uygulamamız anestezi altında alınan biopsidir. Yalnız merak etmeyiniz çünkü her çocuk cerrahı rektal biopsiyi hangi alandan ve santimetreden alacağını çok iyi bilir. Tereddütünüz olmasın. Önemli olan ameliyatın nasıl yapılacağıdır. İyi günler.
Sayin Doktor Bey, Ameliyat sonrasi daralma neden olur ve anal dilatasyon sayesinde iyilesme ihtimali ne kadardir?? Bir hafta öncesine kadar 4 aylik oglum sorun yasamazken simdi yine lavman yardimiyla tuvaletini yapar oldu..Daralma tespit edildi bu kadar cabuk nasil olabilir bu?? Anal dilatasyon islemini sizler yaparken nasil bir yol izliyorsunuz??Bu konularla ilgili degerli düsuncelerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim..
İyi günler, Erken gelişen daralmalar erken müdahalelerle tedavi edilirler, zaman içerisinde daha koordine bir şekilde yaklaşılacaktır.Ayrıca ameliyat düşünülmez. Ameliyat sonrası dönemde aşağı çekilmiş olan barsak genişliğinin veya yapılan ameliyatın tekniğine göre (ne yapıldığını bilmediğim için yorum yapmakta zorlanıyorum) ödemin ve etraf dokularla olan ilişkilerin ve iyileşme periodunun yarattığı etkilerle darlık olabilir (eğer darlıksa). Darlık değil de ameliyata bağlı bir durumsa tekrar değerlendirmekte yarar olacaktır. Operasyonunuzu gerçekleştiren hekime mutlaka durumla ilgili bilgi vermeniz gerekmektedir. İyi günler.