Merhabalar ben de hipofiz yetmezliği var. Tam teşhis panhipopituarizm. ben 36 yaşındayım. 12 senedir tedavi oluyorum. Ben de sık sık düşmeler oluyordu ama tedaviyle beraber bu düşmeler epey azaldı. Ama bu son zamanlarda ben yine düşüyorum. Acaba bu benim düşmelerimle hipofizin bir ilgisi olabilir mi? Çok teşekkürler cevabınızı bekliyorum.
Sayın Emanetçi merhaba, panhipopituarizm hastalığı hipofiz bezinin üretmiş olduğu tüm hormonların eksik salgılandığı bir durum. Bu nedenle başta kortison, tiroid hormonları olmak üzere östrojen hormonunu da düzenli olarak kullanmanız gerekiyor. Ayrıca ilaçları kullanırken periyodik olarak kontrole gitmeniz ve zaman zaman da doz ayarlanması gerekebiliyor. Size endokrin hastalıkları uzmanı tarafından izlenmenizi öneririm. İyi günler.
teşekkür ederim. Ben bu hormonları ve büyüme hormonunu sürekli olarak kullanıyorum zaten. Benim sormak istediğim benim sık sık düşmemle bunun bir ilgisi var mı diye soruyorum. teşekkürler
Bu soruyu sizi izleyen ve daha yakından tanıyan endokrin hastalıkları uzmanına sormanız daha uygun olacaktır.