hocam merhaba sonuçlarım şöyle; Suprasellar alanında 25*24 mm boyutlarında T1 hipointerns t2 heterojen hiperintens dominant 25mm çapında heterojen güçlü kontratlanma gösteren kitlesel lezyon izlenmiştir.(hipofiz kitlesi) sol maksiller sinüste 3 cm boyutunda makus retansiyon kisti mevcuttur. hipofiz kitle ameliyatı nasıldır. cerrahi operasyon gerekli midir hoca teşekkür ederim.
Sayın Çağlar bey, eğer bakıldı ise hormonlarda prolaktin sekrete eden hipofiz adenomu dışındakiler ameliyat gerektirir.Prolaktin sekrete eden adenomsa ilaç tedavisi ile başlanır ilaca tümör dirençli ise ameliyat edilir. Ameliyat alttan burun yolu ile yapılabilir. Deneyimli ellerde çoğunlukla sorun yaratmaz. Çok çok zor bir ameliyatta değildir. Selamlar.
hocam teşekkür ederim..size gelip görünebilirmiyim cerrahpaşaya.. saygılar
Çağlar bey, bu Perşembe veya Cuma öğleden önce Cerrahpaşa Hast. Beyin cerrahisinde tetkiklerinizle birlikte gelirseniz görebilirim. Selamlar.