cb
Soru Sahibi
1 Aralık 2015 00:39

Gebelik var mıdır?

Merhaba adetim bittikten 3 gün sonra ilişkiye girdik (28 kasım). boşalma olmadı fakat zevk suyundan şüpheliyim ayrıca yumurtlama dönemide 4 veya 5 aralıkta buna göre hamile kalma oranı varmıdır ? Dipnot olarakta şunu belirteyim reglilerim sırayla 25 eylül 26 ekim 21 kasım. Son reglim kasımın 26sında bitti ve 28de ilişkiye girdim. Yumurtlama dönemimide internetten hesapladım. Buna dayanarak tekrar soruyorum sizce gebelik ihtimali var mıdır ? (Şuan beyaz akıntım var spermlerde rahimde 3 gün yaşayabildiği için şüpheleniyorum lütfen yardımcı olun)

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Aydın Köşüş
Doç. Dr. Aydın Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Merhaba Buse hanım Yumurtlama tarihini test yaparak doğru belirlediyseniz gebe kalma ihtimaliniz düşük. İnternetten hesap her zaman doğru olmaz. Bazen erken yada geç yumurtlama olabilir. Adet görmenize 2 gün kala test yaptırırsanız varsa çıkar. Ancak anlattıklarınıza göre ihtimal zayıf görünüyor.

1 Aralık 2015 11:27
cb
Soru Sahibi

Merhaba doktor bey tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Fakat gebelik oluşsun istemiyorum. Gebelik olsada olmasada alabilecegim bi önlem var mı şuan ? 5 gün geçti üstünden bugün kasıklarımın biraz daha yukarısında ağrı vardı hafifti fakat hissedilir biçimdeydi. Adet söktürücü kullanmam gerekir mi? Veya önerebileceginiz bir önlem yolu var mıdır ?

3 Aralık 2015 00:21
Doç. Dr. Aydın Köşüş
Doç. Dr. Aydın Köşüş
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Buse hanım emin olamıyorsanız eczanede satılan ertesi gün hapları var. En geç 1 hafta içinde kullanılması lazım. Eczaneye başvurup ondan kullanabilirsiniz. Adet söktürücü ilaçlar işe yaramaz. İyi günler.

3 Aralık 2015 11:33
Doç. Dr. Aydın Köşüş
Doç. Dr. Aydın Köşüş Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Yazar toplam 484 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
polikistik over Doç. Dr. Aydın Köşüş
çaresizlik Doç. Dr. Aydın Köşüş
Gebelikte tetanoz Doç. Dr. Aydın Köşüş
Gebelik Emzirme Doç. Dr. Aydın Köşüş
Doğum kontrol hapı ve romatizmal ilaç Doç. Dr. Aydın Köşüş
Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Zehra İnce
Op. Dr. Zehra İnce Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Can Koşal
Op. Dr. Can Koşal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Uğraş Uçar
Op. Dr. Uğraş Uçar Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Facebook Twitter Instagram Youtube