İyi günler hocam 1 ay önce fibula kemiğimde kırık oluştu doktorum şuan destekli şekilde yürü 15 gün sonra tam basabilirsin dedi ben futbol oynuyorum kaçta kırıldı kemiğim 20 yaşındayım sizce ne zaman futbol oynamaya başlayabilirim
Geçmiş olsun Burak Gümüş, fibula kırığı sonrası iyileşme dönemi genelde 2 ayı bulmaktadır. Ağrılar olmadığında, yüklenmede ağrılar yoksa harekete başlayabilirsin. Önce ayak bilek çevresi kas güçleri kuvvetlendirilmelidir. Ardından hazır olduğunuzda yaklaşık 1 ay sonra futbol oynayabilecek durumda olabilirsiniz. Son kontrollerinize gidiniz ve doktorunuzun kontrolünden geçiniz.
İyi günler hocam 45 gün önce fibula kemiğim kırılmıştı bugün alçı çıktı ama bilek çevresinde şişlik ve morluk var normal mi sizce ve ne zaman spor yapmaya başlayabilirim şuan basıyorum ama yürüyemiyorum
iyi günler sayın Burak Gümüş, kırığın tipi, şekli ve son görüntü bulguları bilmeden tam bir şey söylenemez. Tahmini durumlar ise uygun ve sağlıklı bir bilgi değildir. Bilgi amaçlıdır tam netice verilemez. spora başlangıç ve tam '' yük '' verme zamanını ameliyatınızı yapan doktor arkadaşlarımıza sormanız gereklidir. Şişlik morluk ayak aşağıya sarkınca olur yükseğe kaldırdığınız zaman geçer belirli bir süre böyle devam eder. egzersizlerinizi tam yapar, ve kaslarınız güçlendirkten sonra bu durum ortadan kalkabilir.
İyi günler hocam bundan yaklaşık 5 ay önce fibula kemiğim kırılmıştı kaynadı ve 1 buçuk aydır antremanlarımı yapıyorum ama antreman sonlarında ve akşamları kırık olan fibula kemiği ve kaval kemiğim çok ağrı yapıyor ne yapmam gerekir normal mi
geçmiş olsun, Ortopedi polkliniğinde muayene olman da büyük fayda var. muayene ve değerlendirme sonucunda normal denilebilir.