merhaba, renkli doppler sonucumda ; cfv, sfv, pfv, pv, vsm, vsp ve kural venler incelendi. incelenen ven çağları tabii izlendi. -incelenen yüzeyel venöz sistemde lümenler açık olup, kompresyonla kollabe olmaktadır.Trombus formasyonu saptanmadı. Agumentasyon ile akım şiddetlenmektedir. Valsalva manevrası ile reflü akım izlenmedi. -Sağ alt ekstremite derin ven sisteminde popliteal venin distalinde tibialis posterior ven içerisinde subakut dönemde trombüs materyalleri mevcut olup renkli dopplerde akım kaybı izlenmiştir. yazıyor. sormak istediğim; tam olarak teşhis ne olmalı? dvt teşhisi konuldu ama derecesi vs. bu rapora göre belli mi? yada bu durumda önemli mi? birde bu rapordan kapakçık ve damarlarda herhangi bir hasar oluşup oluşmadığı anlaşılabiliyor mu? cevaplarsanız çok sevinirim. teşekkürler şimdiden
Bu bulgulara göre diz altında bir toplar damarda tıkanıklık oluşmuş. Ancak genellikle bu seviyede oluşanlarda girişimsel ya da cerrahi tedavi gerekmez. İyi bir kollateral dolaşıma sahip oldukları için genellikle bir süre sonra belirtiler kaybolur. En önemlisi pıhtı oluşumunun ilerlememesi için antikoagulan yani kan sulandırıcı ilaçların kullanılmasıdır. Altta yatan sebebin de aydınlatılması son derece önemlidir. Eğer ortopedik operasyon ya da travma gibi bir sebep yoksa mutlaka hekiminizden detaylı araştırma taleb ediniz. Bir genetik sorun ya da altta yatan başka bir hastalık olabilir. Geçmiş olsun.
Sayın hocam, ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler. Söylediğiniz gibi; düşüp dizimi merdivenlere vurduktan sonra, dizimde bir ödem oluştu ve 10 gün süre ile yattım. hemen arkasından da bu pıhtı oluştu yani travmaya bağlı. ilaç kullanmaya ve yürümeye başladıktan hemen sonrada şikayetlerim azaldı. 10 gün sonrada doppler ile bakılarak, pıhtının eridiği söylendi. şimdi tedavim bitince gebelik planlıyorum. gebelik süresince iğne kullanmak zoruda kalır mıyım ? yada kullanmamak için ne yapmam gerekli?
Gebelik öncesi genetik bir sorun olup olmadığının araştırılması iyi olur. Trobofili paneli adı altında bazı genetik analizlerin yapılması emniyet açısından uygundur.
Gebelik öncesi genetik bir sorun olup olmadığının araştırılması iyi olur. Trobofili paneli adı altında bazı genetik analizlerin yapılması emniyet açısından uygundur.
Anladığım kadarıyla, iğne kullanımı genetik test sonuçlarına göre belirlenecek? İlginiz ve vakit ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim hocam. Saygılar
Geçmiş olsun.