SN
Soru Sahibi
22 Kasım 2016 20:44

Çarpıntı ve ekstrasistol

Hocam merhaba 7 yıl önce benical ilaçla başlayan çarpıntı oldu. O zaman e kg,eko,efor,ritimholter,kan tahlilleri,pa grafik yapıldı hepsi normal hiçbir bulgu yok denildi.tek doktorla kalmayıp ayrı doktorlara gittim aynı testler yapıldı 3 kez ritim holter takıldı normal sonuçlar denildi.psikolojik olduğunu ve zayıf bir yapım olduğunu söylediler ilaç kullanmadım.ara ara oldu ama aldırış etmedim.hamile iken böbreğini stend takıldı.ameliyat öncesi kontrol yapılırken çekilen eko da s2 çiftleşmesi ve pulmuner ufurum var yazılmış. Bunlar ne dir hocam ? 2 yil önce yapılmıştı.6 ay önce Dayim kalpten vefat etti psikolojik olarak etkilendim tekrar kendi doktoruna gittim.eko,e kg,kan tahlili ve Ak ciğer grafisi bakıldı hepsi gayet iyi çıktı.benim sıkıntım kalbim bi tuhaf atıyor.oturdugum ve yattığım zaman bir anda tuhaf atış oluyor bir iki vuruş gibi? Bunun sebebi nedir hocam tehlikeli bir durum varmıştır? Birde yapılan tetkiklerde çıkmazmiydi? Şimdiden teşekkür ederim...

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Prof. Dr. Serdar Akgün
Prof. Dr. Serdar Akgün
Kalp Damar Cerrahisi

Çarpıntı bir yana neden böbreğe Stent takıldı

23 Kasım 2016 20:26
SN
Soru Sahibi

Hocam gebeligin 28.haftasinda bebek baskı yaptığı için sağ bobregimde genişleme oldu ve stend takılması şart denildi taktirdim.doğumdan 1 ay sonra çıkartıldı iyiyim şükürler olsun.kontrol de ettiriyorum sürekli hiç bir sıkıntı yok suan. Panik atagim var. 2 ayda 4 ayda bir acile gidiyorum kan tahlilleri ekg ler rontgenler ultrasonlar hatta tomografi çektirdim tüm batın. Beyin mr da çektirdim herşey iyi. Kalbim biraz hızlı oda acile gitmeden hızlanıyor acil de 130lari buluyor sinus tasikardisi var yazıyor ekg de ilaç yapılmadan geliyorum kendimi yatistirdigim zaman gidiyor ama takarsam kafama daha iflah olmuyorum günlerce ara ara yokluyor. 42 kiloyum 160 boyundayim bir oğlum var onun peşinde koşturup bide sınırlı yapım var kafama herşeyi takyorum.yoruldugum zaman oluyor yada sabah kahvaltıdan sonra veya yemek sonraları oluyor.ekstrasistol de hocam affiniza sığınarak söylüyorum ilişki esnasında kendimi kastigimda hissediyordum hissettiren sonrada kafaya taktiğin için artıyor. Sebebini anlayamıyorum.

24 Kasım 2016 03:26
Prof. Dr. Serdar Akgün
Prof. Dr. Serdar Akgün
Kalp Damar Cerrahisi

PSİKİYATRİK YARDIM ALMALISINIZ. BÖBREKDEKİ STENTİ DE MUTLAKA KONTROL EETİRİN.

25 Kasım 2016 09:37
SN
Soru Sahibi

Hocam cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.son bir sorum daha olucak size... Hamilelikte stent operasyonu geçirmeden önce kardiyolojiye muayene oldum aynı gün.eko ile baktı kalbimde önceden delik oldugunu ve kapandıgını söyledi ayrıca s2 çiftleşmesi ve pulmoner üfürüm var dedi. Bunlar nedir tehlikelimidir ? En son 3 ay öönce kendi kalp doktoruma gittim anlattım öyle bişey yok eko ile baktım dedi. Ama aklımı karıstırdı doktor bey

13 Aralık 2016 01:51
Prof. Dr. Serdar Akgün
Prof. Dr. Serdar Akgün
Kalp Damar Cerrahisi

EKO'da yeni bir şey yoksa kafanızı bpşuna buna takmayın..

13 Aralık 2016 06:02
SN
Soru Sahibi

Hayır yok hocam.. kardiyoloji doktorum baktı eko ile akciğer grafisi ve kan tahlilleri ile hiç bir sıkıntı yok pırıl pırıl kalp görünümü tamamiyle psikolojik bir çarpıntı türü dedi. Hocam s2 çiftleşmesi ne demek peki neden o zaman öyle bir şey görülmüştür eko da. Bir görünüp bir kaybolma durumu var mı ki ??

14 Aralık 2016 01:39
Prof. Dr. Serdar Akgün
Prof. Dr. Serdar Akgün
Kalp Damar Cerrahisi

Sevgili Arkadaşım. Bu detaylar ile ilgilenmene gerek yok. Bunlar Fizyolojik değişiklikler. Kesinlikle bir Psikiyatrist (doktor) ile tedaviye girmelisin. Yoksa başka bir şeyin yok. Eğer bunu bu genç yaşta aşamazsan tüm hayatın boyunca bu tablo seni sıkıntıya sokabilir. Gerisi tamamen normal bulgular. Sağlıcakla kal.

14 Aralık 2016 09:56
Prof. Dr. Serdar Akgün
Prof. Dr. Serdar Akgün Kalp Damar Cerrahisi

Yazar toplam 197 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Annemin kalp ağrısı Prof. Dr. Serdar Akgün
Ekstrasistol Prof. Dr. Serdar Akgün
KAP HSTLKLARI Prof. Dr. Serdar Akgün
Göğüste sislik Prof. Dr. Serdar Akgün
Kalp Damar Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Taha Özkara
Op. Dr. Taha Özkara Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Subhan Mammadov
Op. Dr. Subhan Mammadov Kalp Damar Cerrahisi
Uzm. Dr. Murat Ersoy
Uzm. Dr. Murat Ersoy Kalp Damar Cerrahisi
Doç. Dr. Deniz Çevirme
Doç. Dr. Deniz Çevirme Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Zuhal Durmaz
Op. Dr. Zuhal Durmaz Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube