babam akciğer kanseri 6 aydır akciğere ışın tedavisi uygulanıyor beyinden alıcaz şimdi beyin mr ı çekildi açık mr olarak sonuç * santral ve kortikal serebral atrofi *serebral beyaz cevherde bir kaç adet iskemik gliotik odak *sağ parietal bölgede ciltte düzensiz görünüm girişimsel işlem? yapısal?
Gülşen Hanım, hastanın yaşı nedir? Akciğer kanseri türü nedir? Akciğer için uygulanan tedavi sonrası vücudunda görünür bir kanser odağı kalmış mıdır? Bu sorulara verilecek yanıta göre tedavinin bundan sonraki aşamalarında tedavi uygulamaları değişmektedir. Yanıtlarınıza göre bilgi vermeye çalışacağım. Çok geçmiş olsun dileklerimle.
Babam 63 yaşında küçük hücreli akciğer kanseri ve 3. Evre olduğu söylenmişti ilk öğrendiğimizde 1 Mart'ta hastalıkla tanıştık 6 ayımız bitti kemoterapi aldık sonunda pet çekildik pet sonucu %100 tedavi cevap vermiş şimdi göğüs ışın aldık beyinden alıcaz bu hafta başlıyor ama bir ayda 6 kilo vermiş bugün mama verdi Dr hiç bişey yemiyor isteksiz yiyemiyor gücü yok sürekli yatıyor Halsiz öksürük nöbetleri var aşırı ve yoğun şekilde kilo kaybı ve yemek yememesi bizi çok üzüyor 7 ay içinde 3 ay arayla kan verildi hergün ateş ve hastane ? Ne yapmalıyız bi umut değişik bi alternatif ?
Gülşen Hanım, onkolojik hastalıklarda tedavi sadece kemoterapi ve radyoterapi demek değildir, beslenme, moral motivasyon da tedavinin tamamında önemlidir. Hastanın kilo kaybının bir an önce düzeltilmesi, moral bozukluğuna sebep olan unsurun tespit edilip uygun şekilde tedavi edilmesi çok önemli. Doktorunuzdan bu konularda muhakkak ayrıntılı bilgi alın. Tam yanıtlı küçük hücreli akciğer kanseri hastalarında %30 beyin metastazı gelişme riski olduğundan koruyucu beyin ışınlaması 30 yıla yakın süredir rutin uygulanmaktadır. Hastanın genel durumu RT için uygun yapılması gerekir. Çok geçmiş olsun dileklerimle.