atilla bey merhaba, ismim neriman. 17 haftalık hamileyim. hamileliğimin 6. haftasından itibaren istifra şikayetim var. hala geçmedi. geçen hafta şiddeti artınca doktorum endoskopi istedi ve midede reflü başlangıcı var dendi.ayrıca pankreas değerlerim amilaz ve lipaz yüksek dendii. endoskopiye karar vermeden önce mide krampı şikayeti ile 2 kez yine doktoruma gitmiştim. gatroloji bölümüyle görüşerek o şekilde endoskopiye karar verildi. mide kramplarım başladığında sırtıma vuruyor. dün akşam yine aynı şikayetlerim oldu. acile gittik. amilaz değerim 172 idi. önceki gün ve bugün yine şiddetli kusmalarım var. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım artık. aynı zamanda bankada çalışıyorum. iş hayatım özel hayatım normal yaşantım kalmadı. ne yapmam gerekiyor. yardımlarınızı rica ederim. teşekkürler.
Ultrasonografide safra kesesinin durumu, Kanda Trigliserit, AST, ALT, ALP, Total ve Direkt bilirubin değerlerini de bildirebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Ultrosanda safra kesesinde duvar kalinligi ve boyutlar normal, lumen icinde tas kitle izlenmemistir, safra yollarinda dilatasyon saptanmamistir yaziyor. Trigliserit ve alp ye bakilmamis. Ast 10.3 alt 7 bilirubin negatif ure 8.1 kreatinin 0.4 tahlilde yazanlar bunlar hocam. Benim açımdan ve özellikle bebek acisindan tehlikeli bir durum varmı. Simdiden Teşekkürler Iyi çalışmalar
Trigliserit baktırmanız gerekiyor.