Amh ve yumurta takibi
hs
Hal*** S***
30 Aralık 2017
Hocam merhaba esim 31 yasinda ben 32 yaşındayım. Her ay düzenli bir şekilde adet goruyorum. Eşim sigara içmiyor ben ise 5 ay önce bıraktım. Bugüne kadar 6 ay gibi bir süre denemeyle hamile kalamadım. Ağustos ayında bebek isteğimizle bir uzmana danışmak için hastanenin yolunu tuttuk. Yaptırdığı tetkiklerde amh:0.7 , FSH: 19 , anti tpo: 13, kromozom analizin 46,xx bı anomali saptanmadı, eşimin sperm sonuçlarında bir sıkıntı yok 56 milyon, e2:27.2 , lh:3.5 , prolaktin:18 , serbest t4: 1.17 , TSH:1.79 çıktı. Testler Biruni Laboratuvarında yapildi adetimin 3. Gununde. Doktorarıma ultrason ile baktığında 8-9 tane yumurta gördü. Amh seviyesine göre yumurtaların iyi durumda dedi. Biz bı kaç ay kendimiz denedikten sonra hamile kalamayinca bir tüp bebek merkezine yönlendirildik. Böylece maceramiz başlamış oldu. Tüp bebek tedavisine başladık ve 7 yumurtam toplandı opu işlemiyle. 6 tanesi 5. Güne kaldı. 2 tane embriyo transfer edildi ve 1'i tuttu. Kalan 4 embriyomuz donduruldu. Tutan 1 embriyomuzun 8. Haftada kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Bebeği karyotip analizine gönderdik sonucunu bekliyoruz. Tahmin edersiniz ki büyük bir yıkıma ugradik. Şimdi size danışmak istediğim nokta şu, bu surecten sonra yumurta takibi yaptırsak bu değerlerle doğal bir şekilde hamile kalma olasılığım var mıdır sizce? Yoksa boş bir hayalden mi ibarettir, vakit kaybetmeden dondurulmuslarimla mi devam etmeliyim? Yoksa nasıl olsa dondurulmuşlarim var kendi kendinize bir süre deneyin mi dersiniz? Çok vakit kaybetmis olur muyuz? Bir de bu amh'in göstermiş olduğu değere göre ortalama ne kadar bir süremiz vardır? Aylar ile ölçülecek bir şekilde mi azalır yoksa yıllar sonra mı sıfıra iner? Şimdiden teşekkürler. İyi ki varsınız.
2 cevap
692 görüntülenme
Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Lütfen www.drkutaybiberoglu.com adresindeki blog yazılarından AMH ve tüp bebek ile ilgili olanları okuyun. Yolladığınız testler gebeliği engelleyen pek çok nedeni kapsamıyor yani yeterince incekleme yapılmadan tüp bebeğe geçilmiş. Oysa eğer sebep bulunur da bu engel kaldırılırsa normal yolla gebelik şansiniz tüp bebekten daha yüksek olur.
30 Aralık 2017
hs
Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Sizce başka hangi testleri yaptirmaliyiz? En azından fikir vermesi açısından rica etsem nereye yönelmemiz gerektiğini söyleyebilir misiniz? İnsanlarin hayatları ticari kaygılarla kabusa dönüştürülüyor ve gerçekten bu genç yaşta çocuk konusunda kaygılı hale getirildik. Üçüncü bir göz olarak fikirleriniz bizim için çok değerli. teşekkürler.
31 Aralık 2017

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Uzaktan, görmeden, dinlemeden, muayene etmeden dijital ortamda hasta tedavisi yapılamayacağını tahmin edersiniz. Hiç bir neden olmasa bile altı aylık bir gebelik denemesi bile çok yetersiz. AMH sadece yumurta sayısını gösterir. Düşüklüğü doğal yolla gebeliği engelleyen bir neden değildir. Yumurta kalitesini göstermez ve bildiğiniz gibi gebelik için sadece bir yumurta yeterlidir. Yumurta sayısı iyi yumurtayı seçme olanağını ortadan kaldıran tüp bebek için önemlidir çünkü gelişigüzel seçilmiş çok yumurtaya ihtiyaç gösterir ki içinden tesadüfen bir kaç tanesi kaliteli çıksın. Hangi testler yapılmalı? En temeli yumurtlama fonksiyonunuz sağlıklı mı? İnsülin rezistansınız var mı? Yumurtalık ve böbrek üstü bezi kaynaklı tüylenme hormonlarınız normal mi? Tüpleriniz açık mı? Açıksa yapışık mı? Eğer öykü ve muayene şüphelendiriyorsa laparoskopiye kadar gider. Sağlıkla,
31 Aralık 2017
Toplam Cevap
9663