Soru Sahibi
7 Ocak 2014 13:47

Alerjik Bronşit

Merhaba Hocam, Benim oğlum 3 yaşında kreşe başladı, üç yaşına kadar hiçbir sorunumuz yoktu iki yada üç-dört kere antibiyotik kullanmışızdır. Kreşe başladıktan sonrü sorunumuz üst solunum yolu enfeksiyonuyla başladı, antibiyotik kullanınca geçiyor 10 gün sonra tekrar, daha sonra boğaz enfeksiyonu, öksürük başladı, ilk defa bronşit dendi, iki kutu antibiyotik kullandık, on gün sonra yine iki üç, iğne antibiyotik, sonra alerjik olabileceğini söylediler . Behçet Uz hastanesine başvurduk, orda alerji ilacı başladık, akşamları yatarken zespira tablet, sıkıştığında da ventolin hava ve flixotid kullandık haziran da kestik, eylül ayı geldi hafif soğuk oldu yine öksürük başladı hemen ventolin hava verdik düzeldi ama yeşil sümük, arada öksürük oldu, ama birşey vermedik. Ekim 25 te kontrol için gittiğimizde kontrolde tekrar akciğer filmi istendi, akciğerde bakteriyel enfeksiyon var dendi, iki kutu agumentin pulmicort, ventolin nebules sabah akşam kullanılcak, üç hafta kullandık sonunda yine biraz iyileşme görüldü ve üç ay süre ile azitro, haftada üç gün, polmicort ve ventolin sabah akşam kullanıyoruz. Alerji testimiz üç ay bitiminde yapılacak, bu süre içerisinde dışarda özele yaptırıyımmı, ilaçları kullanınca öksürüğü ve balgamı kesiliyor ama doğrumu, akciğerdeki balgamlar dışarı çıkmıyor böyle olunca ne yapmamız gerekir ? şimdi ilaç kullandığımız halde grip gibi oldu, yine yeşil sümüğümüz ve balgamımız var öyle olunca iştahta gidiyor? ne yapmalıyızzzz?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Esen Demir
Prof. Dr. Esen Demir
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Göğüs Hastalıkları

Kreşe başladıktan sonra bu tür yakınmalar görülebiliyor. Şikayetleriniz ateşliise büyük olasılıkla enfeksiyona bağlıdır. Behçet uz Çocuk hastanesinde sanırım tüm testleri yapılmıştır. bağışıklık sistemi normal, IgE ve spIgE değerleri ve akciğer grafisi veya Göğüs toımografisinde ne görüldü. Uzun süreli Azitro verildiğine göre bunlarda özellikle bağışıklık sistemi veya grafilerde önemli değişiklikler mi var ? hepsini birden değerlendirmek gerekli.

9 Ocak 2014 10:51
Soru Sahibi

Şikayetimizde hiç ateş olmadı. Bağışıklık sistemi normal çıktı, diğer testleride normal dendi, akciğer filminde iki kutu antibiyotikten sonra az iyileşme gözüktü, bunun üzerine üç ay azitro haftada üç gün, pulmocort ve ventolin sabah akşam veriyoruz. Şubat 15 te alerji testine gün verdiler. Bağışıklık sistemi zayıf olduğu için mi verildi azitro acaba, biz kreşe gönderiyoruz diye verdiler diye düşündük. Bilginiz için çok teşekkür ederim.

10 Ocak 2014 12:21
Prof. Dr. Esen Demir
Prof. Dr. Esen Demir
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Göğüs Hastalıkları

Akciğer grafisinde bulgusu varsa veya bağışıklık sistemi düşükse koruyucu olarak verilmiş olabilir. Tüm testleriniz normail çıktı ise ve kreşe de başladıktan sonra olduğuna göre alt hava yolları duyarlı olduğundan viral enfeksiyonlar ile hastalanıyor diyebiliriz.

17 Ocak 2014 09:04
Prof. Dr. Esen Demir
Prof. Dr. Esen Demir Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Göğüs Hastalıkları

Yazar toplam 58 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Balgam çokluğu Prof. Dr. Esen Demir
Randevu almak Prof. Dr. Esen Demir
3bucuk aylık bebeğim bronşit Prof. Dr. Esen Demir
Süt allerjisi lutfen okuyun hocam Prof. Dr. Esen Demir
Oğlum artık süt icmek istiyor. Prof. Dr. Esen Demir
Çocuk Göğüs Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Hasan Yüksel
Prof. Dr. Hasan Yüksel Çocuk Göğüs Hastalıkları
Prof. Dr. Ahmet Akçay
Prof. Dr. Ahmet Akçay Çocuk Göğüs Hastalıkları
Prof. Dr. Mehmet Fuat Gürkan
Prof. Dr. Mehmet Fuat Gürkan Çocuk Göğüs Hastalıkları
Dr. Ayten Pamukçu
Dr. Ayten Pamukçu Çocuk Göğüs Hastalıkları
Dr. Elmas Ebru Güneş
Dr. Elmas Ebru Güneş Çocuk Göğüs Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube