Iyi aksamlar hocam.26aylik yani 2 yasinda oglum reflusu var günluk en az 2 bazn 3 4 yada haftanin 5 gunu gece kalkip kusuyor.yani kusmadigi gün yok hasta oldugu gunler bu sayi daha fazla ya cikiyor.ultrasonla ic organlarina baktirdik sorun yok tum kan tahlil yaptirdik temiz cikti.istedigi seylerden yediremiyorum.kuscak diye korkuyorum ornegin yogurt hic yiyemiyo yedigi gun hic durmadan kusuyor.oyuzfen 2 yasina geldi ve hic yogurt ayran yiyemedi.multilium gaviskon zantac alerji ilaci bu ilac lari kullandik ama birturlu gecmiyor kusma sorunumuz.3 aylikken basladi bu sorun.kilomuz 17 boyumuz 93 lutfen Yardim edin cok zor durumdayiz..daha iyi bi ilac yokmu ..tedavi edecek uzun oldu ama tesekkurederim simdiden
Oncelikle geçmiş olsun. Oglunuzun boyu yaşına göre 75-90 persentilde, kilosu da 97 persentil üzerinde. Boyuna gore ideal kilosu 14kg. Ağır reflüsü olan ve bu nedenle kusan cocuklar normalde zayif olur. Sizin oglunuzun kilolu olmasi kusmasinın nedeninin "overfeeding" yani "aşırı beslenme"den kaynaklandigini gosteriyor. Beslenme araliklarini açın, geceleri beslemeyin. Tekrar geçmiş olsun.
Oncelikle geçmiş olsun. Oglunuzun boyu yaşına göre 75-90 persentilde, kilosu da 97 persentil üzerinde. Boyuna gore ideal kilosu 14kg. Ağır reflüsü olan ve bu nedenle kusan cocuklar normalde zayif olur. Sizin oglunuzun kilolu olmasi kusmasinın nedeninin "overfeeding" yani "aşırı beslenme"den kaynaklandigini gosteriyor. Beslenme araliklarini açın, geceleri beslemeyin. Tekrar geçmiş olsun.
Saolun yani sizce reflü yokmu oglumda.ama mesela yogurt yediremiyorum hic az yemek yese bile yogurt yedigi zamanlarda surekli kusuyor.süte alerjisimi var diye denedim az az araliklaarla 1 gun boyunca sutlu seyler yedirdim kusma yada alerji belirtisi olmadi.ikiz kardesi var onda hic butur sorunlarimiz yok çok şukur.bide geniz akintisi surekli oluyo bi tedavi ediyoruz sonra yine basliyo.dogdugundq 1 dr laringomazi teshisi koymusti burnu tikali nefes zor aliyodu.baska bi dr hayir sadece grip demisti..sizce hala kikirdak kemigi gelismedigi icin kusma sorunumu var.
Bu bahsettiğiniz bulgular ve tanılar açısından oğlunuzun mutlaka muayene edilmesi, gerekli tetkiklerinin yapilması gerekli. Tekrar geçmiş olsun.
Muayne ettiriyorum ozel dr a götüruyorum reflüsu var baska birseyi yok baska bi hadtaligi olabilirmi diye soruyorum evham yapiyorsun olsa biz biliriz karni siser yada baska sorunlar olur tahlilleri bozuk cikar diyor.gayet saglikli cocugun diyor.sizce ne gibi sorun olabilir size gelmeme imkan yok iskenderunda yasiyorum .siz burdan suphelendiginiz bisey varsa yazsaniz bende burda yaptirsam tahlil yada baska ne derseniz siz boyle yazinca cok korktum.ne gibi tetkikler yaptirayim nolur yardim edin
Miray Hanim tıpta hastalık yok, hasta vardir. Hastanin öyküsü, muayenesi ve tetkiklerinin komple bir bütün olarak değerlendirilmesi çok önemlidir. Tecrübeli bir uzman hekim bularak ona tabii olmanizı oneririm. Geçmiş olsun