Zayıflamak isteyenler içın 10 tüyo

Zayıflamak isteyenler içın 10 tüyo

Sevgili Okurlarım

Bu sayıda köşemi sadece zayıflamak isteyenlere ayırdım. Yaz yaklaştı, hepimizin içinde kilo verme arzusu harekete geçti. Kimi az, kimi çok ama hepimizin içinde zayıflama, inceleme, daha formda olma isteği ışıldıyor. Tam da konunun en çok önem arz ettiği, en popüler olduğu aylardayız. Metabolizmanın da bize en çok destek verdiği aylar bunlar. 

Şimdi bir de insanoğlunun bu arzusunu iyi bilen kötü niyetli kişiler de bazı sektörlerde harekete geçti. Aman ne olur DİKKAT diyorum. Bu yıl siz siz olun herhangi bir ZAYIFLAMA HAPI, YAĞ BAĞLAYICI, AYDA ON KİLO VERDİRİCİ herhangi bir İLAÇ, DİYET, ALET, YÖNTEM KULLANMAYIN. Boşu boşuna sağlığınızdan olup seneye çok daha fazla kilo ile boğuşmanın. 

E şimdi diyeceksiniz ki peki o zaman ne yapalım? Konuya sezonluk bakmak zaten en büyük hata. Hemen bir beslenme uzmanının kapısını çalın ve daha doğru, sağlıklı bir hayatta, emin ve doğru adımlar atın. Konu, sezonluk eğlenceniz veya işkenceniz olmasın. Kaybettiğiniz şey gerçekten fazla yağlarınız olsun, ne sağlığınız, ne de paranız. 

EYLEM PLANIMIZ 

1) Hemen doğru ve güvenilir bir beslenme uzmanından yardım alıyoruz. 

2) Tüm cbc biyokimya ve idrar tahlillerimizi yaptırıyoruz. 

3) Vücut bileşim analizimizi değerlendirip, tüm kas, yağ, su ve kemik ölçümümüzü yapıp, doğru, sağlıklı bir klip hedefi belirliyoruz. 

4) Beslenme alışkanlıklarımızı ve tıbbi durumumuzu değerlendirip bize doğru, sağlıklı bir şeklide, yavaş ama emin adımlarla kilo verdiren, tamamen şahsımıza, ev ve sosyal düzenimize uygun bir beslenme programı alıyoruz. 

Bunun dışında herkes için bazı ortak adımlardan da, bu desteği alamayacak kişilere de minik tüyolar vermek isterim. Ki uygulayınca bu küçük adımların bile neler yarattığına inanamayacaksınız.

Tüyo 1 

Bugünden itibaren akşam 19.00’dan sonra karbonhidrat almayı bırakın, meyveleri de gün içinde tüketin. 

Tüyo 2 

Günde 2- 2,5 litre su içmeye başlayın ve bu suyun bir litresine bir gün limon suyu, bir gün sirke, bir gün karbonat ekleyerek için. 

Tüyo 3 

Ayrıştırma yapmaya başlayın. Sebze yerken et tüketmeyin, et yerken ekmek tüketmeyin, süt ve ürünlerini ana öğünlerden alıp ara öğünlere çekin. 

Tüyo 4 

Öğün sayınızı dört yapın. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi arası ve aksam yemeği. Bu öğünleri kesinlikle atlamayın. 

Tüyo 5 

Bir süre tatlı, pasta, çikolata, kek, kurabiye, abur cubur yemeyin. Onun yerine badem ve cevizi kullanın. 

Tüyo 6 
 

Yemeklerinizi yavaş yemeye ve iyi çiğnemeye başlayın. Masada yarım saat zaman geçirin, yemekten yarım saat sonra su için veya sıvı alın. 

Tüyo 7 
 

İlk yediğiniz yemeğinizin içinde ekstra soslar olmayan, sadece biraz zeytinyağı, bol sirke veya sevmeyenler için limon olan salatanız olsun. 

Tüyo 8 
 

Hayatınıza hemen baharat olarak acı biber, kekik ve zerdeçalı bolca, bitki çayı olarak da beyaz çay, zencefil, biberiye ve mateyi dört fincan olacak şekilde katın. 

Tüyo 9 

Süt ve ürünlerini ve peyniri yarım yağlı olarak kullanın, light ürünlerden uzak durun.

1 HAFTADA 1 KİLO GARANTİLİ DİYET

Kahvaltı:

1 dilim peynir, sevdiğiniz çeşit ama yarım yağlı olsun,

1 haşlanmış yumurta, bol karabiber ve zerdeçallı,

4 ceviz içi, 

Domates ve yeşillikler ile

Yanında bir fincan limonlu beyaz çay.

Öğle:

3 köfte veya 200 g balık veya 100 g somon, 

Yanında istediğiniz kadar bir tatlı kaşığı zeytinyağlı salata ile…

İkindi:

2 porsiyon rende meyve üzerine 200 g yarım yağlı yoğurt ile…

Akşam:

Doyana kadar zeytinyağlı sebze yemeği,

Yanında bir kase cacık ile… 

Ara:

2 kaşık lor içine baharatlar ve 8 kıyılmış bademle karıştırın. Bu karışıma limon suyu sıkıp sos haline getirip salatalıkların üzerine sürüp tüketin. 

1-2 kilo verdiniz bile. Hem de sağlığınızı kaybetmeden, bunu unutmayın sevgili okurlar. 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Burçin Çelikezer

Dyt. Burçin ÇELİKEZER 29 Ocak 1980 yılında İzmir'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almış ve Hastalıklarda Beslenme uzmanlık eğitimini sürdürmektedir. Eğitim sureci boyunca Tariş AR-GE Labaratuvarında besin stajı, Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesi Erişkin Hastanesinde Beslenme Tedavisi pratik eğitimi, Bilkent Üniversitesi Kafeteryalar İşletmesi Müdürlüğünde Kurum Mutfağı Yönetimi çalışması,Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusü Merkez Mutfağı Yönetimi stajı, Hacettepe Üniversitesi Dr.İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesinde Çocuk hastalıkları ve Beslenme Tedavisi pratik çalışması, Sami Ulus Çocuk Hastanesinde Onkoloji, Alerji, Endokrinoloji ve Enfeksiyon servislerinde Çocuk Hastalıkları ve Beslenme Tedavisi alanında uygulamalı e ...

Etiketler
Kilo verme
Dyt. Burçin Çelikezer
Dyt. Burçin Çelikezer
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube