Zayıfladıktan sonra yaşam boyu nasıl beslenmeliyiz?

O nedenle zayıfladıktan sonra hemen eski yeme tarzına dönülmemelidir. Çünkü vücudunuzdaki aksaklıklar sadece kontrol altına alınmıştır. Tedavi edilememiştir. Zayıflama diyeti bitsede eğer Hipoglisemi hastalığınız var ise şeker beslenme alışkanlığınızdan çıkarılmalıdır. Bazı hormonel hastalıklarda tedavi edilememekte sadece ilaçlarda kontrol altına alınabilmekte yada tedavileri çok uzun süreleri almaktadır. O halde ilaç tedavisinin yanında düzenli bir beslenme rejimide gerekmektedir. Hipo Glisemi her zaman tek başına olmayabilir diğer hormonal hastalıklarla beraber bulunabilir. O nedenle hormonel hastalıklar ilaçla tedavi edilirken hipoglisemiyi kontrol altına alacak beslenme rejimide uygulanmalıdır.

Zayıfladıktan sonra yaşam boyu nasıl beslenmeliyiz?

O nedenle zayıfladıktan sonra hemen eski yeme tarzına dönülmemelidir. Çünkü vücudunuzdaki aksaklıklar sadece kontrol altına alınmıştır. Tedavi edilememiştir. Zayıflama diyeti bitsede eğer Hipoglisemi hastalığınız var ise şeker beslenme alışkanlığınızdan çıkarılmalıdır.

Bazı hormonel hastalıklarda tedavi edilememekte sadece ilaçlarda kontrol altına alınabilmekte yada tedavileri çok uzun süreleri almaktadır. O halde ilaç tedavisinin yanında düzenli bir beslenme rejimide gerekmektedir.

Hipo Glisemi her zaman tek başına olmayabilir diğer hormonal hastalıklarla beraber bulunabilir. O nedenle hormonel hastalıklar ilaçla tedavi edilirken hipoglisemiyi kontrol altına alacak beslenme rejimide uygulanmalıdır.

Yani zayıflamış insanlar beslenme uzmanından öğrendikleri düzenli beslenme programlarını yaşam boyu uygulamalıdırlar.

Örn; Tiroid bezi yavaş çalışan bir kişinin hipoglisemik şikâyetleri de var ise, Tiroid bezinin tedavisi için aldığı iyod içeren ilaçta hipoglisemiyi tetikleyebilir. Böyle bir kişi zayıflamayı başardıysa, zayıfladıktan sonra tiroid bezi için verilen ilaçları almaya devam edecek ve hipoglisemik olduğu için şekerli besinler yememeye devam edecek ve az sık beslenme programından ayrılmayacaktır. Aksi halde kiloları geri alması kaçınılmazdır.

Bu makale 2 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Oya Abalar

 

Dyt. Oya Abalar ; 1961 yılında doğdu. 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetik Bölümünden mezun olmıştır, İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstütüsünde (Haseki) 2 yıl çalışmıştır. Daha sonra, İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Diyabet ve Metabolizma Kürsüsünde çalışırken, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Metabolizma ve Beslenme Hastalıkları Bilim Dalında Yüksek Lisans Diplomasını aldı.Tip II Diabetus Mellituslu hastalarda karbahidrattan zengin çeşitli besinlerin (Glikoz şeker, patates, ekmek, pirinç, mısır ekmeği ve mercimek) kan şekeri ve insülin düzeylerine etkisi hakkında tez yazdı . 39 yıllık tecribesi ile Dyt.Oya Obalar kliniğinde hizmet vermektedir.

Etiketler
Zayıfladıktan sonra kilo korumak
Dyt. Oya Abalar
Dyt. Oya Abalar
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube