Doktorsitesi.com

Yumurtalıkların uyarılması (ovülasyon indüksiyonu)

Doç. Dr. Nermin Köşüş
Doç. Dr. Nermin Köşüş
28 Ağustos 2017159 görüntülenme
Randevu Al
Yumurtalıkların uyarılması (ovülasyon indüksiyonu)

• Genelde adetin 2. veya 3. günü yumurta geliştirici iğnelere başlanır (Ultrasonografi ve testler normalse)
Tüp bebek tedavisi sırasında kadının belirli zamanlarda ultrasonografi ve hormon testleri bakılarak yakın takibi hem başarıyı arttırması hem de tedavinin emniyeti açısından önemlidir. 2-3 gün aralıklarla ultrason ve/veya kanda testleri yapılarak yumurta gelişimi takip edilir.
• Yumurtalar belirli büyüklüğe ve olgunluğa ulaştığında yumurta çatlatma iğnesi yapılır. İyi kalitede yumurta elde edebilmek için hastanın çatlatma iğnesini belirtilen saatte yaptırması ve yine belirtilen saatte yumurta toplama işlemi için merkezde bulunması son derece önemlidir.
• Çatlatma iğnesinden yaklaşık 36-37 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılır. Bazen yumurta sayısının fazla olmasına karşın içlerinden yumurta hücresi çıkmaz. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri hastanın çatlatma iğnesini yanlış saatte yaptırmış olmasıdır. 

Etiketler

Tüp bebek başarısızlığıTüp bebek uygulamasıTüp bebek testleriTüp bebek başarısıTüp bebek kalitesiTüp bebek sonrasıTüp bebek yaşıTüp bebek tedavi yaşıTüp bebek tedavi merkeziTüp bebek tekrarıTüp bebek aşamalarıTüp bebek süreciTüp bebek ve aşılamaTüp bebek tedavi süreciTüp bebekte başarıyı artıran faktörlerTüp bebek sürecinde cinsellikTüp bebek tedavisi sonrasıTüp bebek ücretiTüp bebek ücretleriTüp bebek fiyatlarıTup bebekte kabizlikTup bebekte dondurmaOvülasyon oluşturucuTüpbebekte kan testi kaç olmaliTüpbebekTup bebek sonrasi yasamTup bebek sonrasinda beslenmeTup bebek yontemleri ve gebe kalmaTüpbebek tedaviTup bebek tedavisi ve gebe kalmaTup bebek sahını olmak icin sperm ozelıklerı neTup bebek sahıbı nasıl olıurTup bebek tedavileriTup bebek yas kacta olurTup bebek nasıl yapılır ve ne yapılmalıTup bebek nasıl yapılır ve nereye baş vurulurTup bebek nasıl yapılır ve aşamaları nelerTup bebek tedavısınde klomen nasıl etkı yaparTup bebek olusma sansiTup bebek tedavisinde normal degerler kaçTup bebek endikasyonlariTup bebekte yasmının etkisi nedirTup bebek basari sansiTup bebekte ilk denemede tutmaOvülasyon indüksiyonTupbebek tedavisiTüpbebek tedavi süresiTüpbebek problemleri nelerdirOvülasyon indüksiyonu (yumurtalıkların uyarılması) nedirOvülasyon disfonksiyonuTüpbebek ilaçlarıTupbebek

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Nermin Köşüş

Doç. Dr. Nermin Köşüş

Doç.Dr. Nermin KÖŞÜŞ, 1 Nisan 1973 tarihinde Trabzon Akçaabat’ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Türkiye'nin çeşitli illerinde tamamlamasının ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamış ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1997-2002 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır