Doktorsitesi.com

Vişne ve faydaları

Dyt. Serpil Parlak
Dyt. Serpil Parlak
25 Nisan 2016865 görüntülenme
Randevu Al
Vişne ve faydaları

VİŞNE

Her iklim koşulunda yetişmekte olan vişne ülkemizin de her bölgesinde yetiştirilmektedir. Melatonin içeriği bulunan nadir meyvelerden birirdir.

düşük şeker oranına sahip olduğundan ekşi tattadır. Vişne daha çok meyve suyu, reçel, şurup, marmelat, komposto şeklinde tüketilir.

Melatonin beyindeki hipofiz bezinde salgılanan vücudun tüm ritmini düzenleyen ve uyku problemlerine de fazlasıyla etkili olan ,iltihap azaltıcı, kalp-damar koruyucu özellikle yaşlanma geciktirici yüksek antioksidan içeriği ile özel bir hormondur. Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur.

Spor egzersizlerinden hemen sonra oluşan geçici kas zedelenmelerinde, vişnenin içeriğindeki antosiyaninin olumlu etki göstermektedir.

Hafıza gelişimi için faydalıdır. Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır.

A ve C vitamini, demir kalsiyum melatonin ve diyet lifleri içerir.

Yüksek oranda beta-karoten aynı zamanda E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir.

Ortalama enerjisi 50 kcal’dir.

Diyetisyen Serpil Parlak

 

Etiketler

Meyvelerin vitaminleriSağlıklı beslenme kurallarıSağlıklı beslenme için neler yapmalıDiyetisyen serpil parlakMeyvelerin sağlık üzerindeki etkileriVişne ve faydaları

Yazar Hakkında

Dyt. Serpil Parlak

Dyt. Serpil Parlak

Dyt. Serpil PARLAK, 1981 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk üniversite eğitiminin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde ikinci üniversite eğitimine başlamış ve "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Çocuk Beslenmesi Konusunda Bilgi Düzeylerinin Saptanması" başlıklı tezi ile mezun olarak Diyetisyen unvanı almıştır. Beslenme ve Diyetetik alanındaki seminerini ise “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi 3-6 Yaş Dönem Çocuklarının Beslenme Davranış İlkeleri” konusunda vermiştir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır