Vestibuler migren, baş dönmeli migren, vertijinöz migren, sessiz migren, iç kulak migreni

Vestibuler migren, baş dönmeli migren, vertijinöz migren, sessiz migren, iç kulak migreni

Vestibüler migren ön planda baş dönmesinin olduğu diğer belirtilerin de eşlik ettiği bir migren türüdür. Migren dendiğinde baş ağrısı anlaşılırken, burada ön planda adından da anlaşıldığı gibi baş dönmesi görülür. Baş dönmesi belirtileri başağrısı ile birlikte aynı anda olabildiği gibi, başağrısı olmadığı zamanlarda da görülebilir.

Araştırmalar toplumda %1-3 oranında vestibuler migrene (vertijinöz migren) rastlandığını göstermiştir(Stolte 2015, Lempert 2009, Cherchi 2011). Bu kadar sık olmasına rağmen tanısı çok güçtür ve vestibuler migren tanısı koyduracak bir test de yoktur.  Ancak vestibuler migren tanısı ile uyumlu çeşitli destekleyici belirtilerin mevcudiyeti söz konusudur. Bunların hepsinin birlikte değerlendirmesi ile klinik tanı konur.

Hastanın özgeçmişinde veya aile öyküsünde migren olması

Baş dönmesi belirtileri başağrısı ile birlikte aynı anda olabildiği gibi, başağrısı olmadığı zamanlarda da görülebilir

Baş dönmesi belirtisi şiddeti zaman içinde değişkenlik gösterir

Vestibuler belirtiler yaşam kalitenizi önemli derecede etkiler.

Belirtiler migren tetikleyicilerle artar

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fehim Arman

Prof. Dr. Fehim ARMAN,  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1979 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Akdeniz Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nde Nöroloji Anabilim dalında  (Beyin ve Sinir Hastalıkları) yapmış ve 1983 yılında Nöroloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1992-2006 yılları arası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde önce doçent ve sonra  profesör olarak  , 2006-2017 yılları arasında Acıbadem Kozyatağı Hastanesi ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi nöroloji anabilim dalı başkanı olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Fehim ARMAN, 2017 -2018 yılında  Florya Medikal Park Liv Concept Nöroloji Kliniği'nde  görev yapmıştır.  Halen Fulya'daki özel muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Dengesizlik hissi
Prof. Dr. Fehim Arman
Prof. Dr. Fehim Arman
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube