Tüp bebek tedavisinde ımsı yöntemi

Tüp bebek tedavisinde ımsı yöntemi

IMSI (Intra-sitoplazmik morfolojiye göre seçilmiş sperm injeksiyonu) Yöntemi

Sağlıklı bir embriyo elde etmek ve gebeliğin gerçekleşmesi için hem yumurta hem de spermin sağlıklı olması gerekmektedir. Erkeklerde sperm anomalileri döllenmede başarısızlık, embriyo gelişiminin yavaşlaması veya durması gibi durumlara yol açarak başarıyı azaltmaktadır. Tüp bebek uygulamalarında, spermin morfolojik özelliklerini görebilme ve en iyi kalitede olanı seçme şansı tanıyan IMSI; yeni bir teknolojik teknik olarak sperm problemi yaşayan erkeklere daha fazla şans tanır.

Bugüne kadar uygulanan mikroenjeksiyon tekniklerinde canlı sperm hücresi en fazla 400 kat büyütülebilirken IMSI yöntemi ile spermin içinde yer alan organeller ve hücre çekirdeği, ileri teknoloji ile donatılmış özel mikroskoplar kullanılarak ve 6000-8000 kat büyütülerek hücre içi yapıları detaylı olarak inceleyebilme imkanı sunar. Bu yöntem ile seçilen genetik olarak sağlıklı spermler yumurtanın döllenme şansını, embriyo kalitesini ve gebelik şansını arttırırken, erken düşük riskini de belirli oranda azaltır.

Kimlere IMSI önerilir ?

• Şiddetli erkek faktörü olan vakalara
• Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalara
• Nedeni izah edilemeyen infertilite durumlarında
• Verdiği sperm örneğinde normal sperm oranı düşük olan hastalara

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ümit Özekici

Prof. Dr. Ümit ÖZEKİCİ, tıp eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı üniversitenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda  yapmış ve Kadın Haatalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 1989 yılında Göttingen Üniversitesi Tıp Fükültesi’nde ilk fertilite eğitimine başlamış olan Dr. ÖZEKİCİ, 1991-1992 yılları arasında ise yardımcı üreme eğitimi için Nottingham Üniversitesi Queen’s Medical Center’de konuk öğretim üyesi olarak IVF/ ICSI, endoskopik ve mikrocerrahi konularında çalışmalar yapmıştır. Uzmanlık eğitiminin ardından 1997 yılında Dr. Pakize Tarzı Kliniği Tüp Bebek Merkezi'ni ve 2001 yılında ise Kuzey Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'ni kurmuş olan Prof. Dr. Ümit ÖZEKİCİ, 2002 yılında JFK Hospital, 2006 yılında 29 Mayıs Hastanesi ve 2007 yılında Çevre Hastanesi Tüp Bebek Merkez ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Kimlere imsi önerilir ?
Prof. Dr. Ümit Özekici
Prof. Dr. Ümit Özekici
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube