Tüp bebek tedavisinde aha (assisted hatching) yöntemi

Prof. Dr. Ümit Özekici
Prof. Dr. Ümit Özekici
28 Ağustos 2014238 görüntülenme
Randevu Al
Tüp bebek tedavisinde aha (assisted hatching) yöntemi

AHA (Assisted Hatching) Yöntemi

Tüp bebek tedavisi sırasında çiftlerin çoğunda embriyo gelişmesine rağmen gebelik olmaz. Döllenme olmasına rağmen gebelik oluşmamasının nedeni çoğu zaman embriyonun rahime yerleşme safhasında sorun yaşamasıdır. Gebeliğin oluşmamasının en önemli nedeni, embriyonun bu zarı yırtarak dışarıya çıkamaması, dolayısıyla rahim duvarına yerleşememesidir. Bu problemi çözmek için AHA yöntemi kullanılarak embriyo zarı lazer yardımıyla inceltilir ve embriyo daha kolay bir şekilde dışarı çıkarak rahim duvarına tutunması sağlanır. Assisted hatcing tekniğindeki amaç embriyoların rahime tutunma oranlarını arttırmaktır.

Kimlere AHA önerilir ?

• Kadının yaşının 37 den büyük olması
• Daha önceki tüp bebek uygulamalarında gebelik oluşmaması.
• Embriyo zarının (zona pellucida) kalın olması.

Etiketler

Kimlere aha önerilir ?Aha (assisted hatching) yöntemi nedirAha (assisted hatching) yöntemi ne işe yararTüp bebek ve aha (assisted hatching) yöntemiDöllenme olmasına rağmen gebelik oluşmamasının nedeni

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Ümit Özekici

Prof. Dr. Ümit Özekici

Prof. Dr. Ümit ÖZEKİCİ, tıp eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı üniversitenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda  yapmış ve Kadın Haatalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 1989 yılında Göttingen Üniversitesi Tıp Fükültesi’nde ilk fertilite eğitimine başlamış olan Dr. ÖZEKİCİ, 1991-1992 yılları arasında ise yardımcı üreme eğitimi için Nottingham Üniversitesi Queen’s Medical Center’de konuk öğretim üyesi olarak IVF/ ICSI, endoskopik ve mikrocerrahi konularında çalışmalar yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.