Doktorsitesi.com

Tüp bebek başarı oranları!

Prof. Dr. Gamze Sinem Çağlar
Prof. Dr. Gamze Sinem Çağlar
15 Mayıs 2015641 görüntülenme
Randevu Al
Tüp bebek başarı  oranları!

Tüp bebekte başarı iki şekilde ifade edilebilir aslında. Birincisi gebelik oranı, ikincisi canlı doğum oranı. Bu ikisi aynı oranda olamamaktadır çünkü gebelik elde edilse bile bunların bir kısmı düşük, anne karnında ölme gibi durumlar yüzünden canlı doğumla sonuçlanmamaktadır.

Tüp bebek yöntemi ile başarılı bir şekilde gebelik elde edilse bile bu gebeliklerin yaklaşık %15-20'si düşük ile sonuçlanmaktadır. (Normal yolla oluşan gebeliklerde de düşük oranı benzerdir.) Tüp bebek merkezleri genellikle başarı oranlarını ifade ederken gebelik oranını söylerler.

Tüp bebekte başarı oranı yüzde kaçtır?

Başarı oranı hastaların yaşı, tüp bebek yapılmasını gerektiren neden, yumurtalık kapasitesi gibi birçok faktöre göre değişir yani her hastada başarı oranı aynı değildir. Aşağıda kadını yaşına göre belirtilen başarı oranları ortalama değerlerdir, her merkezde farklıdır.

35 yaş altında: Gebelik oranı %47 -- Canlı doğum oranı: %41

35-37 yaş arasında: Gebelik oranı %39 -- Canlı doğum oranı: %31

38-40 yaş arasında: Gebelik oranı %30 -- Canlı doğum oranı: %22

41-42 yaş arasında: Gebelik oranı %20 -- Canlı doğum oranı: %12

42 yaşından sonra gebelik şansı çok azalmaktadır, özellikle 45 yaştan sonra çok nadirdir.

Etiketler

Tüp bebekte başarıTüp bebekte başarı oranı yüzde kaçtır?Tüp bebekte başarı oranları nelerdirTüp bebekte başarılı olmak içinTüp bebekte başarı kaç yaşında olabilir

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Gamze Sinem Çağlar

Prof. Dr. Gamze Sinem Çağlar

Prof. Dr. Gamze Sinem ÇAĞLAR, 1992 yılında TED Ankara Kolej'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1998-2003 yılları arasında Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastanesi'nde yapmış ve 2003 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır