Travma psikolojisi

Travma Psikolojisi

Travma psikolojisi

Travma sadece yaşayanı değil , tanık olanları da travmatize eden bir durumdur.Hatta kimi zaman travmanın tanığı olup , çaresiz kalmak tanık olanların da etkilenme nedenidir.Bu nedenle,tüm ülke Travma yaşıyor diyebiliriz.Travma,dünyaya inancımızı ve güvenimizi sarsan ,kişiyi dehşete düşüren deneyimlerin tümüdür.İnsan eliyle oluşan travmaların en sarsıcı olduğu bilinmektedir.Deprem, her ne kadar doğal bir afet olayı olsa da , insan eliyle oluşturulan travmayla da uyuşan yönleri olduğundan insan eliyle oluşturulan travmayla da uyuşan yönleri olduğundan insanları çok derinden sarsan bir travma türüdür.

Bu makale 22 Şubat 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Emel (Kurt) Buyraz

Uzm. Dr. Emel (Kurt) Buyraz,  tıp eğitimini 2007 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2008 2013 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 

Uzmanlık eğitimi sonrasında mecburi hizmet yükümlülüğünü Muş Devlet Hastanesi'nde yerine getirmiş olan Uzm. Dr. Emel Kurt şu anda Mindera Psikiyatri Muayenehanesinde danışanlarını görmektedir. Aynı zamanda İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalında akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Etiketler
Travmatik
Uzm. Dr. Emel (Kurt) Buyraz
Uzm. Dr. Emel (Kurt) Buyraz
İstanbul - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube