TRABZON'DA MİDE BALONU UYGULAMALARI...

Prof. Dr. Can Keçe
Prof. Dr. Can Keçe
24 Mayıs 2023117 görüntülenme
Randevu Al
Mide Balonu anestezi altında günübirlik uygulanabilmekte ve etkin kilo verme sağlanabilmektedir.
TRABZON'DA MİDE BALONU UYGULAMALARI...

Mide balonu uygulamaları

Mide balonu uygulamaları uzun zamandan beri obezite tedavisinde güvenle kullanılmaktadır. Mide içerisine endoskopi ile yerleştirilen balonun midede hacim kaplaması ile doygunlukta artma, iştahta azalma hedeflenmektedir. Endoskopik intragastrik balon veya kısaca mide balonu tüm dünyada uygulanan geçerli ve ameliyatsız bir obezite tedavisi yöntemidir. Mide içerisinde yer kaplayan bir balon yardımıyla tokluk hissi vererek obeziteyi kontrol altına alma fikri ilk kez 1982’de geliştirilmiştir. O tarihten bu yana da kullanılmaktadır. Eskiden süper süper obez hastaların ameliyata hazırlanma öncesi bir miktar kilo vermesi amacıyla sıkça kullanılmıştır. Günümüzde fazla kiloları ile başı dertte olan ancak ameliyata uygun olmayan hastalarda daha çok tercih edilmektedir. İşlem endoskopi ile anestezi altında uygulanmakta ve yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Balşon uygulaması sonrası 1 saat yarım saat sonra hasta taburu edilmektedir. Beslenmesi ise hemen birkaç saat içinde başlamaktadır ve normal hayatlarına dönebilmektedirler.

Bu konuda geliştirilmiş yeni nesil balon uygulamaları ve çeşitleri vardır. Son zamanlarda takıldıktan sonra 4-6 ay içinde vücutta eriyerek normal yoldan vücuttan atılan eriyebilir-yutulabilir” balon çeşitleri de geliştirilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.

 

Etiketler

Mide balonu

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Can Keçe

Prof. Dr. Can Keçe

Doç. Dr. Can KEÇE, 1973 yılında doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Genel Cerrahi uzmanı olmuş, 2007 yılında da Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanlığı unvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.