Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında co culture (yapay rahim) uygulaması

Prof. Dr. Ümit Özekici
Prof. Dr. Ümit Özekici
28 Ağustos 2014435 görüntülenme
Randevu Al
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında co culture (yapay rahim) uygulaması

Rahim içi doku kültürü uygulaması, tekrarlayan tüp bebek tedavilerine rağmen gebe kalamayan, embriyoları yavaş veya kötü gelişim gösteren çiftlerde uygulanan bir yöntemdir. Adetin 21. günü rahim içinden alınan ufak bir doku örneği laboratuar koşullarında ayrıştırılır, hastanın kendi kan serumu ile çoğaltılarak yapay bir doku oluşturulur. Embriyolar bu doku içerisinde geliştirilir. Ko – kültür ortamında embriyo ve rahim içi doku arasındaki ilişki vücut içindekine benzer şekilde gelişmekte ve embriyo ile anne adayının rahim iç duvarı hücreleri birbirleri ile tanışmış ve alışmış olurlar.

Embriyo gelişimi için gerekli olan faktörler ve proteinler yönünden oldukça zengin olan ko-kültür sıvıları içerisinde bulunan büyüme faktörleri ve besleyici maddeler embriyo gelişimini destekler. Ayrıca ortamda oluşan antioksidanlar embriyo için zararlı olabilecek artıkları embriyo çevresinden uzaklaştırır. Bu yararlı etkilerinden dolayı tekrarlayan tüp bebek tedavisinde başarısız hastalarda ko- kültür iyi bir alternatif oluşturur.

Kimlere Co- culture önerilir ?

• Tekrarlayan Tüp Bebek başarısızlıklarında
• Embriyoları yavaş veya kötü kalitede gelişen hastalarda

Etiketler

Kimlere co- culture önerilir ?Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında co-culture yöntemiTüp bebek denemeleri başarısız oluyorsaKo-kültür nedirKo-kültür ve tüp bebek tedavisiTüp bebek denemelrinde ko-kültür

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Ümit Özekici

Prof. Dr. Ümit Özekici

Prof. Dr. Ümit ÖZEKİCİ, tıp eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı üniversitenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda  yapmış ve Kadın Haatalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 1989 yılında Göttingen Üniversitesi Tıp Fükültesi’nde ilk fertilite eğitimine başlamış olan Dr. ÖZEKİCİ, 1991-1992 yılları arasında ise yardımcı üreme eğitimi için Nottingham Üniversitesi Queen’s Medical Center’de konuk öğretim üyesi olarak IVF/ ICSI, endoskopik ve mikrocerrahi konularında çalışmalar yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.