Doktorsitesi.com

TARTILMANIN ETKİLERİ

Uzm. Dyt. Gülce Gencan
Uzm. Dyt. Gülce Gencan
3 Kasım 202169 görüntülenme
Randevu Al
TARTILMANIN ETKİLERİ

Bilimsel çalışmalar, düzenli tartılmanın kilo yönetimi için iyi bir davranış olduğunu gösterse de, bu herkes için geçerli nir bulgu değil. Özellikle uzun süredir kilo kontrolünde sıkıntı çeken, anormal yeme davranışları geliştirmiş, ya da yeme bozukluğu yaşayan kişilerde tartılmak oldukça negatif etkilere neden olabiliyor. Yani düzenli tartılma bazı bireyleri pozitif yönde etkileyip motive ederken bazı bireylerde negatif duyguları ve peşinden yeme ataklarını tetikleyebiliyor.

Tartılmanın insanlar üzerinde duygusal ve psikolojik olarak iyi bir iz bırakmadığını danışanlarımızdan da sıklıkla gözlemlediğimizi yani yalnız olmadığınızı belirtmeden geçmek istemedim.

Bu noktada genel geçer bir yönlendirme yapmaktan ziyade, tartılmanın kişi üzerindeki etkilerini gözlemleyerek ne sıklıkla tartılmalı konusunda ilerlemek en doğru adım olacaktır.

Son zamanlarda özellikle sosyal medya aracılığıyla bizlere dayatılan güzellik algısından dolayı insanlar kendilerini kilolarından dolayı yetersiz görebiliyor hatta öz değerlerini kiloları ile ilişkilendirebiliyorlar. Ancak hatırlatmakta yarar var ki sizin değerinizi tartıda gördüğünüz rakamlar belirlemiyor. Tartıda gördüğünüz sayı yer çekimiyle ilişkimizden ibaret, başka bir gezegende olsaydık başka bir sayı görecektik en nihayetinde siz bir sayıdan çok daha fazlasısınız, hatırlatmakta yarar var.

Etiketler

Sağlıklı zayıflamak istiyorumSağlıklı yaşam bilgileriSağlıklı diyetSağlıklı zayıflamaSağlıklı zayıflamakSağlıklı beslenme önerileriSağlıklı kilo verimiSağlıklı kilo vermeGebe diyetleriSağlıklı kilo vermekSağlıklı kilo alabilmeSağlıklı kilo almak mümkün müSağlıklı kilo vermenin vücudumuza yararları

Yazar Hakkında

Uzm. Dyt. Gülce Gencan

Uzm. Dyt. Gülce Gencan

Dyt.Gülce Gencan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde lisans eğitimini tamamlayarak 2016 yılında diyetisyen unvanı almiştir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Fitoterapi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır