Su için! çünkü..

Su için! çünkü..

İnsan vücudundaki su oranı yaş, boy uzunluğu, cinsiyet, vücut ağırlığı ve fiziksel etkinliklere göre değişiklik gösterir. Yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekmektedir. Yetişkinlerde vücudun su oranı % 60, yaşlılarda ise vücut su oranı % 50 olmalıdır. Buna göre Normal sağlıklı bireylerin günde en az 1,5-2 litre su tüketmesi gerekmektedir.

Çocukların vücut su oranları, normalden yüksektir vücut su oranları yaklaşık %70 , yeni doğan bebeklerde ise % 90 dır. Yaş büyüdükçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite ve su oranını dengede tutarak yağ dokusunun küçülmesine yardımcı oluruz.

Diyetisyen olarak en çok sorulan sorulardan biri ise çay,kahve,bitki çayları ve buna benzer sıvı içeceklerin su yerini tutup tutmadığıdır. Toplumumuzun en büyük sorunu çay ve kahveyi fazla tüketmesi ve su içme ihtiyacı duymamalarıdır.Üretik etki,tanen ve kafein içeren kahve, çay ve bitki çayları asla su yerini tutmazlar. Günde en fazla 2 fincan çay 1 fincan kahve veya 2 fincan bitki çayı tüketilebilir fakat vücudumuzun SU ihtiyacını günde 1,5-2 litre su içerek giderebiliriz.

SU İÇMENİN FAYDALARI

-Kilo kaybına yardımcı olur

-Kas kasılmaları ve spazmları azaltmaya yardımcı olur

-Detoks etkisi yaparak vücuttaki toksinlerin atımı için yardımcı olur

-Yaşlanmayı geçiktirirken cildin sağlıklı görünmesine sebep olur

-Kan dolaşımı ve sinir sistemi üzerinde direk etkisi olduğu bilinmektedir.

Su içmeyi sevdirmek için size lezzetli aynı zamanda sağlıklı bir önerim olucak

SALATALIK VE LİMON DETOKS SU

1 adet salatalık (kabuklarıyla)

5-6 yaprak nane(saplarıyla)

3-4 dilim limon (kabukları iyi yıkanmış)

1 sürahi suyun içine tüm malzemeleri koyunuz ve su bittikçe üzerine tamamlayarak gün boyunca içiniz

Limon, bağışıklık sisteminizi güçlendirir Toksinlerden arındırır. Salatalık , hem iltihap Sökücüdür, susuzluğunuzu alır. Nane, içeceğinizi tatlandırdığı için fazladan şeker koymanıza gerek kalmaz.

GÜNDE EN AZ 10-12 BARDAK SU İÇMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM. Afiyet olsun Diyetisyen Serpil Parlak

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Serpil Parlak

Dyt. Serpil PARLAK, 1981 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk üniversite eğitiminin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde ikinci üniversite eğitimine başlamış ve "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Çocuk Beslenmesi Konusunda Bilgi Düzeylerinin Saptanması" başlıklı tezi ile mezun olarak Diyetisyen unvanı almıştır. Beslenme ve Diyetetik alanındaki seminerini ise “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi 3-6 Yaş Dönem Çocuklarının Beslenme Davranış İlkeleri” konusunda vermiştir. Üniversite eğitimi esnasında "Otizmli Çocuklarda Çocukluk ve Adolesan Döneminde Kilo Kontrolü ve Yönetimi" konusunda da çalışma yapmış olan Dyt. Serpil PARLAK, 2014 yılı Kasım ayında  “Metabolik - Bariatrik Cerrahi: Multidisipliner yaklaşım” ve ...

Etiketler
Su içme ihtiyacı
Dyt. Serpil Parlak
Dyt. Serpil Parlak
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube