Doktorsitesi.com

SİZ HİÇ AYNADA KENDİ KENDİNİZE KONUŞTUNUZ MU ?

Uzm. Psk. Kürşad Yücel
Uzm. Psk. Kürşad Yücel
2 Eylül 2016461 görüntülenme
Randevu Al
SİZ HİÇ AYNADA KENDİ KENDİNİZE KONUŞTUNUZ MU ?

SİZ HİÇ AYNADA KENDİ KENDİNİZE KONUŞTUNUZ MU ?

Kendi kendine konuşmak sadece yalnızlığı hafifleten bir unsur değildir; aynı zamanda sizi daha zeki yapar. Çünkü aklınızdaki fikirleri netleştirmenizi, temizlemenizi sağlar. Karar vermeye çalıştığınız konularda zihninizi açar. Göremediğiniz şeyleri görmenizi, fark edemediğiniz şeyleri fark etmenizi, keşfedemediğiniz şeyleri keşfetmenizi sağlar. Çünkü her ne kadar beyninizin her zaman kendi benliğinizin tarafında olacağını, dolayısıyla farklı fikirleri dile getiremeyeceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Kendinizin kendinizi eleştirmesinden, bir başkasının sizi eleştirmesi kadar rahatsızlık duymayacağınız ve savunmaya geçmeyeceğiniz için, belli bir konuda normalde takınacağınız tavrın aksi tavırları da takınabilmenizi ve görmenizi sağlar. Çünkü almaya çalıştığınız bir kararda, ikilemde kaldıysanız ve aslında bir seçeneği tercih etmeyi daha çok istiyorsanız; ancak çeşitli sebeplerle yapamıyorsanız, kendi kendinize konuştuğunuzda diğer seçeneği seçmenin neden size fayda sağlayabileceğini görebilir, kararınızı değiştirebilirsiniz. Fakat aynı şeyi bir arkadaşınızla ya da internet ortamında herkese açık bir tartışma şeklinde yapacak olursanız, diğer insanların karşıt fikirleri size saldırganca ve sırf inat uğruna ileri sürülen argümanlar gibi gelebilir. Savunmaya çekilirsiniz ve objektif kararlar alma şansınız azalır.

Etiketler

Özgüven nedirÖzgüven kavramıÖzgüven ve bencillikÖzgüven eksikliği nedenleri

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Kürşad Yücel

Uzm. Psk. Kürşad Yücel

Uzm. Psikolog Kürşad YÜCEL, Atatürk Üniversitesi K.K. Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde başladığı lisans eğitimini 2001 yılında tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. Görevine İlk Osmaniye Rehberlik ve Araştırma Merkezinde başlayan Uzm. Psikolog Kürşad YÜCEL .Bu görev yerinde 2 sene Özel eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı yapmış olup Osmaniye içindeki değişik platformlarda seminer ve konferanslar vermiştir. 2007 Yılında almış olduğu eğitimiyle birlikte Psikoterapist Unvanına Eklemiştir. Alanları: * Özel Eğitim Gerektiren Bireyleri Tanıma ve Ailelerine Destek Eğitimi * Özel Eğitim Gerektiren Bireylere Uygulanan Eğitim Programı (BEP) Geliştirme * Sınav Kaygısı *Leiter Zeka Ölçeği (2-18 yaş) * Wisc-r Zeka Testi (Uygulayıcı ve Formatörlük Seviyesinde) * Gessel Figürleri Zeka Testi (Uygulayıcı ve Formatörlük Seviyesinde) * Aile rehberliği ve danışmanlık hizmetleri * Hiperaktivite ve Dikkat Dağınıklığı * Uyum ve Davranış Bozukluğu * Eğitim Danışmanı ve Öğrenci Koçu * Temel Kabiliyetler Testi (TKT) (7-11) * İletişim Becerileri * Depresyon * Panik Bozukluk * Obsesif Kompülsif Bozukluk *Travma Sonrası Stres Bozukluğu *Sosyal Anksiyete * Yaygın Anksiyete Bozukluğu *Somatizasyon * Kişisel Yaşam Koçluğu *Kişilik bozuklukları * Evlilik Danışmanlığı v.b. gibi konularda hasta değil, dost ,arkadaş edimlemesiyle yardımlarına 16 yıldır devam etmektedir. 2005 yılında Atatürk Üniversitesi K.K. Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden lisans üstü derecesini almıştır

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır