Riskli Gebelikte Bebeğe Bağlı Risk Faktörleri Nelerdir?

Dr. Yahya Öteleş
Dr. Yahya Öteleş
14 Mart 201891 görüntülenme
Randevu Al
Riskli Gebelikte Bebeğe Bağlı Risk Faktörleri Nelerdir?

Bebeğe bağlı risk faktörlerinin oluşması bizim bebeğe anne karında müdahale etmemiz, bebeğin doğumunun nezaman yaptırılması ve hangi yöntemle yapılması konusunda karar vermemizi gerektirecektir.

Örneğin Fetal anomali(Gastroşizis,Spina Bifida), Bebekte kalp hastalıklarının olması,TORCH enfeksiyonlarının varlığı gibi durumlarda bebek AC ve karın boşluğunda sıvı toplanmasının değerlendirilmesi ve bebeğin anne karnında gelişiminin sağlanması aynı zamanda bebeğin kalbine yüklenmiş olan extra pompalama gücünün azaltılması amacı ile intrauterin AC/Asit drenajlarının yapılması gerekebilir.

Plasental anomalileri(Plasentanın rahim ağzı önünde olması veya rahim kasına-rahim kasını geçerek komşu organlara yerleşmesi), plasentanın doğumdan önce ayrılması,Amion sıvısının az veya çok olması, Amnion kesesinin erken dönemde açılması, bebeğin geliş anomalileri, büyük bebek, bebeğin gelişim geriliği gibi durumlar önceden tesbit edilmelidir. Buna bağlı olarak doğumun zamanı, mümkünse normal doğum değilse sezeryan planlanmalı. 

Etiketler

Riskli gebelikBebeğe bağlı riskli gebelikRisklBebeğe bağlı risk faktörleri

Yazar Hakkında

Dr. Yahya Öteleş

Dr. Yahya Öteleş

Op. Dr. Yahya ÖTELEŞ, 1975 yılında Almanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, Bonn Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Prof. Dr. Akgün Yıldız'ın daveti üzerine Almanya'da çalışmalarına başlamış Perinatoloji - Ayrıntılı fetal Ultrasonografi, Jinekolojik Laparoskopi ( kapalı jinekolojik ameliyat) Jinekolojik Onkoloji, Ürojinekoloji merkezlerinde tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır