Riskli Gebelikte Bebeğe Bağlı Risk Faktörleri Nelerdir?


Bebeğe bağlı risk faktörlerinin oluşması bizim bebeğe anne karında müdahale etmemiz, bebeğin doğumunun nezaman yaptırılması ve hangi yöntemle yapılması konusunda karar vermemizi gerektirecektir.
Örneğin Fetal anomali(Gastroşizis,Spina Bifida), Bebekte kalp hastalıklarının olması,TORCH enfeksiyonlarının varlığı gibi durumlarda bebek AC ve karın boşluğunda sıvı toplanmasının değerlendirilmesi ve bebeğin anne karnında gelişiminin sağlanması aynı zamanda bebeğin kalbine yüklenmiş olan extra pompalama gücünün azaltılması amacı ile intrauterin AC/Asit drenajlarının yapılması gerekebilir.
Plasental anomalileri(Plasentanın rahim ağzı önünde olması veya rahim kasına-rahim kasını geçerek komşu organlara yerleşmesi), plasentanın doğumdan önce ayrılması,Amion sıvısının az veya çok olması, Amnion kesesinin erken dönemde açılması, bebeğin geliş anomalileri, büyük bebek, bebeğin gelişim geriliği gibi durumlar önceden tesbit edilmelidir. Buna bağlı olarak doğumun zamanı, mümkünse normal doğum değilse sezeryan planlanmalı.