Radyofrekans dalgaları ile varis tedavisi

Prof. Dr. Kürşat Bozkurt
Prof. Dr. Kürşat Bozkurt
20 Mart 2015480 görüntülenme
Randevu Al
Radyofrekans dalgaları ile varis tedavisi

Bu uygulama 20 milimetreye kadar olan safen damarları için yapılmaktadır. İyileşme süresi çok kısadır. Kozmetik olarak çok başarılıdır. Bu yeni teknolojik uygulama yöntemi lokal anestezi ile yapılmaktadır. Hastanın uygulama sonrasında hastanede yatmasına gerek olmamaktadır. Ağrılı reflusu olan varis damarlarına diz altından iğne ile girildikten sonra, ince bir "Radio Frekansı" kateteri yerleştirilip, "Renkli Doppler" görüntü desteği ile segmental ablasyon (7cm,7F) yöntemi uygulanarak 120°C enerji verilmektedir. 

Kateterin 7cm’lik bölgeye 20 saniyelik segmental ablasyon yöntemi uygulanması sonunda kurutularak kateter dışarı çıkarılmaktadır. Total uygulama süresi bir hasta için 30 dakikayı, damara girildikten sonra 3.5 dakikayı geçmemektedir. Hastanın uygulama yapılan bacağına bandaj sarılarak 2-3 gün boyunca damarın kapalı kalmasına yardımcı olunmakta ve bu süreye müteakip basınçlı varis çorabıtedavisine geçilmektedir. Bu yöntem ile tedavi edilen hastalar bir gün sonra normal aktivitelerine dönebilmektedir. Varisli hastadamarın kurutularak kapatılması sonucunda, sağlıklı yeni damarlar gelişerek onun yerini almaktadır. Normal kan akışı sağlandığında ağrı ve varise bağlı diğer oluşumlar iyileşmektedir. Uygulama sonrasında hastalarda morluk, şişlik ve yara izi olmamaktadır. Bu uygulama etkili ve başarılı olmaktadır. 

Etiketler

Varis tedavisinde radyofrekans (rf) yöntemiVaris tedavisinde radyofrekansVaris tedavisinde neler yapılırRadyofrekans dalgaları ile varis nasıl tedavi edilirVaris tanı ve tedavisiLokal anestezi ile varis tedavisi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Kürşat Bozkurt

Prof. Dr. Kürşat Bozkurt

Prof. Dr. Kürşat BOZKURT, 1962 yılında İzmir'de doğmuştur.  Tıp eğitimini 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1987 - 1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda yapmış ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 2 yıl boyunca İskoçya'da Royal Infirmary of Edinburgh Kalp ve Göğüs Cerrahisi Merkezi ve İngiltere'de Castle Hill Hospital Kalp ve Göğüs Cerrahi merkezinde çalışmış olan Prof. Dr. Kürşat BOZKURT, 1997 yılında Doçent, 2003 yılında ise Profesör unvanı almıştır. 16 Ekim 2003 tarihinde gerekli sınavları geçerek “Fellow European Board of Thoracic and Cardiovascular Surgeons (FEBCS)” unvanı almaya hak kazanmıştır.

<

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır